Берое се изравни с "Левски" след равен в Битката за Тракия


Берое се изравни с "Левски" след равен в Битката за Тракия

811 0

Спорен гол беляза дербито

Берое и "Ботев" (Пд) не успяха да се победят пред пълните трибуни на стадиона в Стара Загора. Както и първия мач между двата тима под Аязмото през сезона, съперниците в Битката за Тракия завършиха наравно, 1:1.

Спечелената точка в 90-ата Битка за Тракия прати Берое на трето място в класирането, изравнявайки се с втория "Левски". "Ботев" остана шести със своите спечелени 25 точки. Това бе трето поредно равенство за "заралии" в първенството и трети мач без победа за "канарчетата".

Гостите от Пловдив поведоха със спорен гол на Грегъри Нелсън в 32-ата минута на мача.

Холандската звезда навърза няколко защитници на домакините, след което, озовал се сам срещу Благой Макенджиев, отправи прецизен и точен удар - 1:0. В ситуацията обаче останаха съмнение, че попадението е нередовно, тъй като Нелсън игра с ръка при овладяването на топката.

До почивката Берое записа няколко пропуска и може да съжалява, че не се върна по-рано в мача.

Малко преди средата на второто полувреме домакините успяха да стигнат до изравнителен гол. В герой за тима на Петър Хубчев се превърна нападателят Георги Андонов, който се отличи, само 4 минути след като се появи на терена.

Опитният футболист се разписа от пряк свободен удар в 62-ата минута, след като мушна топката между стената и преодоля вратаря Виктор Голас.

Този двубой затвори 24-ия кръг на "А" група. Интересното е, че от 8-те отбора, играли този уикенд, само Лудогорец спечели мача си - останалите три срещи завършиха наравно. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички