Берое постигна най-изразителната си победа от началото на сезона


Берое постигна най-изразителната си победа от началото на сезона
Снимка: БГНЕС

828 0

Отборът на Берое постигна разгромна победа с 5:1 при домакинството си на новака Септември в среща от 19-ия кръг на Първа лига. Освен с домакинския успех за „зелено-белите“, двубоят ще се запомни и със 196-ия гол, който Мартин Камбуров реализира в елита. По този начин нападателят на заралии се изравни с Наско Сираков на второто място във вечната ранглиста при реализаторите.

Педро Еуженио откри в полза на заралии още в 17-ата минута, след като се разписа на празна врата след асистенция на Мартин Райнов. Три по-късно Борислав Цонев удвои след грешка в защитата на гостите. В 30-ата минута резултатът стана класически след втория гол на Еуженио в мача. Португалецът бе изведен майсторски зад защитата на Септември от Боби Цонев и с премерен удар изпрати топката под плонжа на Янко Георгиев.

След паузата играчите на Александър Томаш продължиха да се забавляват на терена и логично стигнаха до нови две попадения. Първо в 54-ата минута Мартин Камбуров вкара своя 196-и гол в родния елит за 4:0, а 60-ата минута Иван Иванов с глава реализира дебютния си гол за Берое. До края на мача гостите все пак стигнаха до почетно попадение. То обаче бе дело на бранителя на домакините Матеус Леони, който си отбеляза нелеп автогол.

След днешния успех, който бе девети за Берое от началото на сезона, старозагорци се утвърдиха на четвъртата позиция с 34 точки, докато Септември е десети с 20.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички