Берое отстъпи в първата си контрола в Турция


Берое отстъпи в първата си контрола в Турция
Снимка: Оф. сайт на Берое

933 0

Берое загуби с 1:2 първата си контролна среща на турска земя срещу Заглембе (Любин, Полша). „Зелените“ поведоха с попадение на Антон Карачанаков в 15-та минута, Бартош Слиш изравни в 25-та за поляците, а с гол на Бартоломей Павловски резултатът бе обърнат до 1:2.

В 7-та минута Бартоломей Павловски получи топката след центриране на Патрик Тушжински на границата на наказателното поле и шутира, но топката бе отбита от Перниш и излезе в аут. Четири минути по-късно след бърза атака за поляците Бартоломей Павловски намери Павел Жира на дъгата пред наказателното поле. Той стреля от там, но Душан Перниш се намеси отлично и изчисти в корнер, който не застраши вратата на беройци.

В 15-та минута Матеус Леони намери Мартин Камбуров, който се освободи добре и изведе по отличен начин Антон Карачанаков, който елегантно с левия крак откри резултата за 1:0 в полза на Берое. Три минути по-късно след остро центриране в наказателното поле на Берое Душан Перниш успя да се намеси, а след това Милен Желев сигурно изчисти топката. В 25-та резултатът бе изравнен, когато Патрик Тушжински овладя и подаде към Бартош Слиш, който в наказателното поле на Берое от близо изравни резултата. Заглембе се възползва от грешка на Милен Желев, който не успя да изчисти, а подаде на Себастиан Бонечки. Той изведе Бартоломей Павловски на добра позиция и с хубав шут от 20-ина метра оформи крайното 1:2 в 37-та минута.

В 63-ата минута Камил Мазек напредна добре и шутира от малък ъгъл, но Аргилашки се намеси отлично и спаси. Последва центриране и удар на Камил Мазек с глава, но неточно и над вратата. Иван Бандаловски, който направи своя дебют с фланелката на „Берое“ след 60-ата минута центрира в наказателното поле малко след като се появи в игра, но вратарят на гостите се намеси решително и спаси.Марко Адамович стреля от пряк свободен удар на 26-27 метра фронтално на вратата в 82-ата минута. Той насочи перфектно топката към долния десен ъгъл на вратата на поляците, но стража на „Заглембе“ се намесе отлично. В следващата контрола, на 23 януари, вторник, Берое ще се изправи срещу Вардар (Скопие, Македония).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички