Берое огорчи Пирин за ЧРД на Шенсой и стана временно втори


Берое огорчи Пирин за ЧРД на Шенсой и стана временно втори

661 0

Берое победи с 3:1 у дома Пирин (Благоевград) и се изкачи временно на второто място в класирането в "А" група. За успеха в мача, с който двата тима подновиха участието си в първенството, се разписаха Венци Василев, Неманя Милисавлевич и Исмаил Иса. Единственото попадение за гостите отбеляза Даниел Младенов.

"Заралии" събраха 33 точки в актива си, докато Пирин, за който това бе втора поредна загуба, остана с 15 пункта. В днешния ден наставникът на "орлетата" Наджи Шенсой празнува 58-ия си рожден ден. 

Мачът започна с 1-минутно мълчание в памет на Трифон Иванов. След нея и в 3-ата минута на двубоя, феновете бурно аплодираха в знак на почит към легендата. 

Берое почна по-активно в двубоя, като пробва няколко атаки и се отчете с няколко неточни удара. Така в 10-ата минута Венци Василев зарадва феновете по трибуните, след като откри резултата в полза на своя тим. Бившият защитник на ЦСКА се разписа, след статично положение, той засече с глава центриране на Спас Делев.

В 23-ата минута Неманя Милисавлевич стреля опасно, но неточно към вратата на Красимир Костов. Към този момент Пирин не създаваше нищо опасно и изненадващо успя да се върне в мача.

В 24-ата минута Антон Костадинов центрира отдясно, а Даниел Младенов успя да изпревари Венци Василев и да мушне топката във вратата на Макенджиев за 1:1.

В 31-ата минута Берое можеше да си върне предимството, след изстрел на Джоман, но Костов боксира и опази вратата си.

Малко преди края на полувремето Пирин създаде опасен момент пред вратата на домакините, след изпълнение на фаул на Янко Сандански. В тази ситуация гредата спаси "заралии".

След почивката влезлият като резерва Исмаил Иса пробва да застраши гостите на два пъти, но при първата ситуация ударът му бе слаб, а при втората вратарят на Пирин улови. Само минута по-късно - в 55-ата, активният в този мач Милисавлевич изведе Берое в резултата в брилянтно попадение. Сърбинът стреля от над 20 метра и мушна топката под горната греда на Костов, който бурно възнегодува от допуснатото попадение.

В 65-ата минута след опасна атака на Пирин Берое тръгна на контра. Красимир Костов бе излязъл напред и загуби топката, а Елиаш, почти от центъра, не успя да нацели опразнената врата на гостите.

В 79-ата минута като че ли всичко в този мач се реши, след като Исмаил Иса направи резултата 3:1 в полза на Берое. След добра атака на старозагорци, Георги Божилов центрира, вратарят на Пирин не се намеси добре и прати топката в краката на Исмаил Иса. Нападателят не се поколеба и огорчи младия страж за трети път в този мач.

Няколко минути преди края на редовното време Даниел Младенов се размина с втори гол, стреляйки отблизо. В самия край това не се удаде и на Мартин Тошев. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички