Берое излиза в мач за историята


Берое излиза в мач за историята
Снимка: БГНЕС

869 0

Берое излиза днес в мач за историята срещу ХИК Хелзин­ки, в реванша от втория ква­лификационен кръг за Лига Ев­ропа. Двубоят във Финландия е от 19:00 часа.

Първата среща под Аязмо­то завърши без победител -1:1. Така развръзката бе оста­вена за изкуствения терен на стадион "Сонера", като през седмицата играчите се под­готвяха именно на такава нас­тилка, за да свикнат с нея.

При успех над ХИК и продъл­жаване напред зелено-белите ще сложат край на 43-годишно чакане. За последно през 1973-а заралии успяха да отстранят два съперника в евротурнирите и да стигнат до трети. То­гава за КНК Берое елиминира фола Еш (Люксембург) и Атлетик Билбао, преди да отпадне на четвъртфиналите от Маг­дебург. Оттогава старозагорци се препъват шест пъти още на първото или второто препятствие. Бъдещ съперник в третия предварителен кръг почти сигурно ще е друг скан­динавски тим - шведският гранд ИФК Гьотеборг.

Берое с приемлив жребий, при условие че бие ХИК

Заралии в момента са с по­ложителен баланс в Европа -13 победи, 8 равенства и 12 пора­жения. Ако не загубят и днес, те ще изравнят постижение на Локомотив София от пет поредни мача, без да паднат като гост в евротурнирите от 2006/08. За последно това се случи през 2010 година - 0:3 от Рапид във Виена. Зелено-бе­лите не познават вкуса на поражението в турнирите в че­тири поредни мача. За послед­но те паднаха от Брьондби у дома преди година в първи мач от втория квалификационен кръг за Лига Европа, пише "Тема спорт".

В същото време ръковод­ството обмисля завишени премии за играчите при продължаване напред. За побе­да те са по 2000 лева. Възмож­но е обаче при успех в Хелзин­ки играчите да приберат по 2500 лева. За сравнение те взе­ха по 1500 за спечеления мач срещу Радник Бийелина в Босна и Херцеговина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички