"Берое е готов да се бори за титлата"


"Берое е готов да се бори за титлата"

1956 0

Шампионът с Берое Васил Драголов коментира представянето на отбора срещу Атлантас в Лига Европа и потенциала на тима през новия сезон.

Не съм изненадан от победата на Берое срещу Атлантас с 2:0. Принципно тимът не изигра най-добрия си мач, но това е така, защото съперникът ни беше много слаб и не беше на нашето ниво. Мисля, че реваншът ще се превърна в празник за цяла Стара Загора.

Следващият ни евентуален съперник Брьондби е доста силен и познат отбор. Лично аз не съм ги гледал и не знам в каква форма са в момента, но си мисля, че Берое има шанс и срещу датчаните. Още повече че отборът вече ще играе европейските си мачове у дома на нашия стадион. Нашата публика е велика и ще помогне много в домакинските ни мачове.

Не знам докъде може да стигне отборът в Европа, но се надявам да се представи достойно. С тази силна селекция, която направи Петър Хубчев, отборът може спокойно да се бори за титлата. Веднага ще се аргументирам - Берое има добър отбор, а конкуренция виждам единствено в лицето на Лудогорец. Само че след четири поредни титли очаквам да има спад в играта на шампионите. Вярно е, че те нямат никакви проблеми, добри са, играят силно и в Европа, но забелязвам лек спад и в тяхното представяне, особено в "А" група.

Друга тенденция, която виждам в отбора на Лудогорец, е, че там треньорите се сменят всяка година у това ги мобилизира, защото по този начин всеки нов треньор се бори за титлата, но е дошло време за нов шампион и поне според мен Берое има потенциал за титла.

Освен това нивото на "А" група е ужасно ниско. ЦСКА го няма, "Левски" постоянно има проблеми, а в такава ситуация картите ще се разбъркат. Ясно е, че без тези два отбора да са силни, няма как нивото в "А" група да се повиши. Освен това Литекс има млад, но необигран отбор, те не са готови за титла, другите са финансово нестабилни, което ги прави и по-слаби.

Между другото това, че в Берое има финансова стабилност, ни прави и силни, затова и при нас има добри играчи, те знаят, че в Берое ще си вземат обещаното, и мислят само за футбол.

Естествено, много голяма роля има и треньорът. Аз обаче не искам да коментирам работата на Хубчев по една причина - феновете не трябва да коментират ролята и работата на треньорите, тя се вижда по резултатите. Ако един треньор е добър, но отборът му се бори да не изпадне, значи резултатите говорят дали и доколко той е успял. Същото важи и в обратния случай. Когато има добри резултати, те говорят за работата на всички в един клуб.

Ето един такъв пример е "Левски", играл съм в клуба, бил съм голмайстор и сега ми е болно от състоянието, в което се намира. За мен този отбор не е на нивото на великата му публика. Дано в скоро време отборът да бъде конкурентен на най-добрите у нас, защото без силни "Левски" и ЦСКА за какъв футбол въобще говорим в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички