А Берое изобщо искаше ли да бие ЦСКА?


А Берое изобщо искаше ли да бие ЦСКА?

39230 3

За Берое днес беше време за мъже. И мачът с ЦСКА показа, че такива под Аязмото няма. Което е жалко. Най-вече заради уникалната публика на "заралии", която няколко години чака този отбор да узрее за нещо голямо.

Конкретно срещу ЦСКА годините вече са 24. От последната победа на Берое у дома в "А" група. Прекалено дълъг период за отбор с претенции. Какъвто би трябвало да е Берое. Защото при победа днес "зелените" щяха да оглавят "А" група. И в този сезон в който ЦСКА отново има финансови проблеми, Лудогорец е разсеян с участието в Шампионската лига, а Левски още се съвзема, Берое можеше да използва своя шанс. Ако бе по-подготвен.

Днес мечтите на феновете в Стара Загора бяха попарени прекалено грубо. Този Берое си остава малък отбор, а играчите са с малки сърца. Те се скриха по терена, когато дойде големия мач и изиграха един от най-слабите си двубои за сезона. Отново поведоха срещу "червените" и след това не си повярваха, че могат да спечелят. Дано поне причината е, че не можеха, а не, че не искаха. Защото останаха и такива съмнения. А и схемата с обрата през второто полувреме е добре познат в тотосредите.

Каквато и да е причината, следствието е, че една от най-вярните публики в България бе принудена от своите да напусне стадиона преди последния съдийски сигнал. Което в Стара Загора е направо явление. За което някой трябва да си понесе отговорността. Например Петър Хубчев, който звучеше прекалено примиренчески след края на мача. А и с играта си днес Берое демонстрира, че сякаш е стигнал тавана си под негово ръководство. И няма как да направи следващата крачка и да влезе в клуба на големите.

Самата загуба не е толкова страшна. Страшен е начинът по който беше инкасирана. Без битка, без желание, без мотивация. Това е единственото, което искат местните фенове. И затова днес отсъдиха справедливо. С действията си показаха, че искат зелените фланелки да бъдат обличани от хора с топки. Е, явно ще трябва да почакат.

След такава бездушна загуба играчите на ЦСКА се наредиха седнали пред феновете в Монтана през седмицата и мируваха виновно. Няма да е лошо играчите на Берое също да намерят някакъв начин за да се извинят на привържениците. За да покажат поне малко доблест. И да се опитат да настигнат тези хора. Защото днешният Берое е клуб на големи фенове и малки футболисти.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички