Осъдиха Яблонски за уреждане на мачове!

Един от стожерите в отбраната на Левски – Давид Яблонски бе осъден в родната си Чехия по обвинения за манипулиране на мачове, съобщи изданието seznamzpravy.cz. Реално присъдата е станала факт на 4 октомври.

дията се позовава на решение на съдан в Страконице, като уточнява, че 26-годишният Яблонски е последният от общо 22-ата обвиняеми в големия скандал. Бранителят на сините е осъден на 12 месеца затвор, но присъдата е условна в рамките на следващите 18 месеца. Той трябва да заплати и 20 хиляди чешки крони заради участието си в схемата за футболни измами. Ако Яблонски не внесе сумата в установите от местното законодателство срокове, то той рискува да влезе в затвор за срок от 10 седмици.

Допинг ченгета посетиха ЦСКА и Левски, изследваха осмина

На внезапна проверка за допинг са били подложени отборите на ЦСКА и Левски след дербито между тях в предишния кръг на Първа лига. Допинг ченгетат...

Другите обвиняеми по същия случай научиха своите присъди още през юни.

Манипулираните срещи, за които Яблонски е осъден, са били от младежките първенства в страната по времето, когато футболистът се изявявал в Теплице. Според изданието тайни полицейски записи показват, че Яблонски е бил един от играчите, които са контактували с организаторите на цялата схема и са поддържали телефонни контакти с футболисти от други клубове. Доказателствата говорят също, че настоящият ас на „сините” е изразил готовност да манипулира резултати и дори да влияе на треньора си.

Още по темата

Please select answer!