Гавра! Нидерландски рефер се подигра с местен отбор, но си получи заслуженото! (ВИДЕО)

Корупцията във футболните среди е широко разпространена и в "белите" държави. Нидерландски рефер бе наказан до живот, след като си направи абсолютна гавра с отбор от долните дивизии.

Домакините го били поканили на сцената, защото знаят, че пеел добре!

В неделя следобяд, Ян Смит ръководи решаващия мач за влизане в по-горна лига, между аматьорските отбори на Сейнт Джордж и Де Валкен. Той дава унищожителните 3 червени картона за Де Валкен, гарнирани с 15 минути продължение, без никакви реални причини за повече от 7-8 минути. Именно в самия край на добавеното време, вратарят на Сейнт Джордж, Дейви Лаан, бележи победното попадение и класира своя тим по-нагоре.

Капакът на безочието обаче идва след края на срещата - Смит излиза на сцената, издигната по повод спечелената титла, скандира "Шампиони!", вдига победоносно трофея и дори изпълнява песен, като част от празненствата. 

Още: Пуснаха под гаранция знаменит бивш съотборник на Ивелин Попов, все още го грози затвор

От Де Валкен веднага внасят жалба, заради поведението на скандалния рефер, а Холандският футболен съюз почти моментално го наказва да не ръководи мачове до живот. Резултатът от срещата обаче си остава и няма да има преиграване.

Смит споделя, че е безкрайно учуден от решението на Федерацията и не намира никаква вина у себе си. Той казва, че домакините просто са го поканили да изпее една песен, защото са добре запознати с певческите му умения, които е показвал и след мачове на много други нискоразрядни отбори. Въпреки обяснението му, наказанието му няма да бъде отменено.

Официално: Звезди на Барса отпаднаха от сметките на Нидерландия за дербито с Белгия

Гласували общо: потребители