Агентът на Витор Роке предупреди Барселона: Ако не му позволят да играе, ще трябва да търсим друг клуб

В началото на 2024-та година в Барселона акостира бразилецът Витор Роке, а за правата му бяха платени 40 милиона евро на Атлетико-ПР (според "Transfermarkt").

Нападателят подписа договор с каталунците чак до лятото на 2031-ва, а до момента Шави му е дал общо 310 игрови минути, които са били разпределени в 13 мача (11 в Ла Лига и 2 за Купата на Краля).

ОЩЕ: Провален трансферен прозорец - 5 от 6 попълнения на Барселона разочароваха

*Роке вкара по един гол във вратите на Осасуна и Алавес, но срещу Алавес бе изгонен с втори жълт картон.

"Ако Барса не му позволи да играе..."

Сега, в интервю пред "RAC1", агентът на младока се изказа критично по адрес на старши треньора - Шави Ернандес:

"Щеше да бъде хубаво, ако беше изиграл няколко пълни мача. Шави трябва да покаже, че му има доверие. Той (б.р. - Роке) иска да покаже своите качества. Вижте Винисиус Жуниор в Реал Мадрид - отне две години и половина, но вече всички виждат на какво е способен. Нека Витор играе!", призова той и продължи в същия дух:

"Няма логика да вземеш национал на Бразилия, да започнеш да го пускаш още от първия ден, после още веднъж и след това повече не... Впоследствие вкарва два гола и... пак изчезва. Шави дори не говори с момчето!".

"Отдаване под наем през лятото? Не, това е опасно за млад футболист. Ако случаят е такъв, трябва да бъде сделка за постоянно. Най-добрият вариант ще е да остане в Барса и да играе. Но ако Барса не му позволи да играе, ще трябва да търсим друг клуб", предупреди агентът.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕБарселона обмисля раздяла с Левандовски, за да вземе Дарвин Нунес

 

Гласували общо: потребители