Емануел Макрон иска да види Килиан Мбапе на предстоящата Олимпиада

Френският президент Емануел Макрон изрази желание и голяма амбиция да види суперзвездата Килиан Мбапе на предстоящата Олимпиада това лято в Париж. Това той направи в интервю пред "La Tribune Dimanche".

"Миналата седмица бях на терена с баща му на благотворителен мач и му зададох този въпрос. Той ми каза, че Килиан иска да играе. Силно се надявам, че всички европейски клубове ще дадат тази свобода на играчите си. Радвам се, че всички френски клубове правят това и се надявам и други да последват примера им", заяви Макрон.

Още: Килиан Мбапе: Финалът в Шампионска лига не е за пренебрегване

Въпреки желанието на силният човек във Франция, това може и да не се случи. В момента по всяка вероятност Мбапе играе последните си мачове за ПСЖ, като идното лято той най-после ще премине в Реал Мадрид. От "белия балет" са заявили, че не искат да допуснат бъдещата им придобивка да играе на Олимпийските игри.

25-годишният френски национал е част от парижани от 2018 година, където пристигна от Монако. От тогава до днес е изиграл общо 305 мача във всички турнири, отбелязал е 255 гола и е направил 108 асистенции. За страната си Мбапе е капитан и е записал участие в 77 двубоя и е вкарал 46 попадения.

През настоящия сезон ПСЖ е на път да стане шампион и е полуфиналист е в Шампионска лига. 

Килиан Мбапе купи къщата на Серхио Рамос в Мадрид срещу 18 милиона евро

Защитник на Реал Мадрид се закани на Мбапе: Ако премине покрай мен, ще го смажа

В Реал заплатата на Мбапе ще е осезаемо по-ниска спрямо ПСЖ

Нечувано: Реал Мадрид подготвя закон "Килиан Мбапе"!

Заради "Златната топка" - Килиан Мбапе няма да играе на любимата си позиция в Реал Мадрид

Гласували общо: потребители