Юрген Клоп искрен до болка: Каза кое го дразни най-много от работата му в Ливърпул

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори за раздялата си с клуба, която бе обявена още преди месеци. Той пое мърсисайдци през октомври 2015 година, като в края на този сезон ще доближи котата от 500 мача, в които е водил тима - но няма да я премине (след мача с Тотнъм е водил Ливърпул в 487 срещи).

Именно след "шпорите" той говори за предстоящата раздяла, като преди това призна, че всички са били късметлии, защото е бил правилното попадение за Ливърпул и двете страни си подхождали перфектно.

Юрген Клоп с емоционални думи за работата си в Ливърпул

"Ясно е, че приключвам. Други клубове се оглеждат за треньори и като чуеш какви изисквания имат и какво трябва да притежава, се питам дали изобщо аз съм имал тези неща, когато пристигнах. Просто трябва да си подхождат, а всички ние бяхме късметлии в това отношение. Това беше печеливша ситуация и за двете страни още от първия ден.

Насладих се на всяка секунда от това, беше абсолютно невероятно. Цялата отговорност и цялата любов - всичко нарастваше през годините, те са голяма част от решението, което взех. Чувствам се спокоен с това решение. Не мисля, че беше твърде трудно, ако трябва да бъда честен" - започна той.

Германецът обаче открито призна кое му е най-трудно и дразнещо по време на работата в Ливърпул - а именно взаимодействието с медиите.

"Това с медиите е много трудно през повечето време. Много изтощително е, когато трябва да говориш и да обясняваш неща - повечето от които - без да можеш. Когато печелиш е ОК, защото говориш за индивидуалностите на терена, фантастично представяне и такива неща, но това не става, когато губиш. Не можеш да посочиш един играч и да кажеш, че е играл зле и да говорим за това в следващите 10 минути. Така че това реже 50, 60, 70% от нещата, които можеш да кажеш. Но вие все пак питате въпроси. Тази част от работата е твърде много.

Да бъда мениджър на Ливърпул - само от футболна гледна точка - да тренирам отбора, да се развиваме заедно, обичам тази част. Но не съм правилният човек да го правя вече. Истински трудното е външният свят. Аз не съм такъв, поне до днес. Не разбирам защо хората ми искаха автограф, но ми се случва доста често. Такива неща искам да приключат в даден момент. Просто да се прибера вкъщи, да седна за момент и да видя как се чувствам. Хората ме питат дали ще ми липсва. Вероятно, не ми се е случвало, така че всичко е наред" - каза още Клоп. А в същото време титуляр на Ливърпул озадачи феновете - намекна ли, че си тръгва от клуба (СНИМКА)?

Гласували общо: потребители