Пълна катастрофа: "Орлите" разкъсаха Манчестър Юнайтед на парчета! (ВИДЕО)

Кристъл Палас размаза гостуващия Манчестър Юнайтед с 4:0 в последния мач от 36-тия кръг в Премиършип. Разгромът бламира сериозно шансовете на "червените дяволи" да се класират дори за Лига на конференциите през Премиършип - в момента отборът е осми с 54 точки, а му предстоят домакинства на Арсенал и Нюкасъл и гостуване на Брайтън. Манчестър Юнайтед ще играе и финал за ФА Къп, но там има почти непосилна задача - ще трябва да се справи с Манчестър Сити.

Кристъл Палас завършва сезона изключително силно - "орлите" нямат загуба от пет мача, като наредиха страхотни победи над Ливърпул, Нюкасъл, Уест Хям, а днес и над Юнайтед.

Вечерта логично донесе и антирекорди с червен цвят. Юнайтед са допуснали цели 81 гола във всички турнири през настоящия сезон - най-лошо представяне по този показател от сезон 1976/1977 насам. В момента те имат допуснати цели 55 попадения в Премиършип и като нищо ще задминат най-лошото си представяне от създаването на Лигата преди над 30 години - това от сезон 2021/2022, когато допускат 56 гола.

Магическо представяне на Майкъл Олисе!

Първата част бе що годе равностойна, но след почивката "орлите" бяха пълни господари на терена. В 12-та минута Майкъл Олисе навърза трима души от Юнайтед и с премерен удар по земя матира Онана за 1:0. След десетина минути, само в рамките на секунди, отново той имаше страхотни възможности да удвои резултата, но първо шута му рикошира в съотборник, а вторият път Онана реагира блестящо.   

Малко след това гол на Каземиро бе отменен заради фал в атака, а камерунският вратар на Юнайтед успя да излезе навреме и да спре поредния пробив на неудържимия Олисе. В 40-та минута пък Крис Ричардс пусна отличен пас към Жан-Филип Матета и той не сбърка.

Втората част започна с нов отменен гол на Каземиро заради засада и след това на терена имаше само един отбор.... В рамките на няколко минути Палас нареди три поредни пропуска преди Тайрик Мичел да реши всичко в 58-та минута след корнер. 

В 66' Олисе получи пас на десния фланг, напредна необезпокояван и с левия крак разстреля Онана за 4:0. До края темпото значително спадна и може да отбележим само една греда на Одсон Едуар в продължението. 

Куриозно! Срещу Палас Бруно Фернандеш е аут заради контузия за първи път в кариерата си

Ерик тен Хаг отговори на Моуриньо, който му завидя за подкрепата в Юнайтед

Култово: Майка на 15-годишен поставя сър Алекс Фъргюсън на "място" след псувни и крясъци

Интересно: Юрген Клоп спомена за махмурлук и добър футбол срещу Кристъл Палас (ВИДЕО)

Гласували общо: потребители