Не може да им се угоди! Вече 11 г. играчите на Манчестър Юнайтед сипят упреци върху треньорите

В Манчестър Юнайтед е неспокойно. Отборът спечели само един от последните си 7 мача във Висшата лига и рискува да не играе в Европа. На фона на лошите резултати бъдещето на Ерик тен Хаг изглежда мрачно. Надеждни журналисти като Фабрицио Романо и Дейвид Орнщайн съобщават, че Ратклиф и INEOS още не са взели решение, но ще оценяват мениджъра по резултатите през сезона и в неговия край.

Тен Хаг е обект на недоволство в съблекалнята

Освен проблеми на терена, Тен Хаг се сблъсква и с недоволството на отбора. След мача с Борнемут, обяснявайки ранната смяна на Гарначо, той каза, че отборът е трябвало да поправи десния фланг, да добави енергия и качество.

В отговор 19-годишният аржентинец хареса публикация, в която се казва, че Тен Хаг го е "хвърлил под автобуса" и го е "изкарал основен проблем".

Безредици вътре в клуба преследват нидерландеца цял сезон - в медиите постоянно попада информация от съблекалнята за недоволство от тактиката, тренировките, избора на играчите и дори от характера на самия Тен Хаг.

Всъщност, недоволството на състава стана част от ДНК-то на Манчестър Юнайтед след напускането на сър Алекс Фъргюсън. През това премина всеки треньор, водил "червените дяволи" от 2013 г. насам. Ето с какви упреци бяха засипани шестимата, водили тима след легендата:

Дейвид Мойс

не се справил със звездите, карал ги да бягат много и забранил бързата храна

19.10.2013 г., заглавие в Goal.com: "Ван Перси недоволен от тренировките на Мойс. Дразни го големият акцент върху бягането и толерантността в сравнение с тренировките при Фъргюсън"

01.01. 2014 г., заглавие на "ЕSPN": "Играчите на Юнайтед вбесени от решение на Мойс да забрани чипса и рибните пръчици"

08.01.2014 г., заглавие в "The Independent": Не всички играчи са харесали решението на Мойс да смени целия треньорски щаб на тима. Няколко футболисти се съмняват дали треньорът ще може да оправи нещата след 3 поредни загуби"

14.01.2014 г., заглавие в "Daily Mail": Някои играчи на Манчестър Юнайтед са недоволни от интензивността на тренировките при Дейвид Мойс"

27.03.2014 г., заглавие в "Goal.com": "Футболисти на Манчестър Юнайтед са много недоволни от Мойс и искат да помолят ръководството да уволни треньора. Играчите смятат, че именно тактиката на шотландеца и методите му на комуникация с играчите са довели до спад в тима"

Луис ван Гаал

бил твърде суров и не давал свобода

23.09.2014 г., заглавие в "Daily Mail": "Играчите на Манчестър Юнайтед били недоволни от решението на Ван Гаал да пусне Мата вместо Анхел Ди Мария в мача с Лестър (3:5)"

10.09.2015 г., заглавие на "The Times": "Лидерите на Юнайтед изразили недоволство от Ван Гаал заради тренировките - те мислят, че Луис използва твърде трудни методи при провеждане на заниманията, а футболистите биха искали повече свобода на терена"

26.11.2015 г., заглавие на "ВВС": "Журналист на "The Telegraph": "Футболист на Юнайтед каза: "Заради тактиката на Ван Гаал играя само наполовина на своите възможности"

02.12.2015 г., заглавие на "Daily Mail": Играчи на Юнайтед са недоволни от броя на срещите с Ван Гаал. Подходът на треньора, основан на твърд контрол, влияе на крехкия морален дух на играчите"

23.12.2015 г., заглавие на "Daily Mail": "Рууни, Карик, Смолинг и Мата се срещнаха с Ван Гаал - те са недоволни от тренировките, излишно строгия режим и тактиката по време на мачове"

26.01.2016 г., заглавие на "The Mirror": "Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед - Ед Уудуърд, лично питал лидерите на отбора - те заявили, че нямат доверие у Ван Гаал. Футболистите на Юнайтед не споделят методите му на работа"

Жозе Моуриньо

"воювал" със звездите, бил твърде конфликтен и недостатъчно смел в тактиката

12.02.2016 г., заглавие на "The Times": "Играчи и персонал на Манчестър Юнайтед са недоволни от перспективите на работата с Моуриньо - те смятат, че стилът му на работа е построен върху създаване на конфликти"

25.10.2016 г., заглавие на "The Times": Някои играчи на Манчестър Юнайтед са недоволни от подхода на Моуриньо към тренировките: португалецът прехвърля работата на своя асистент и се дистанцира"

21.10.2017 г., заглавие на "Daily Mirror": "Играчите на Манчестър Юнайтед са недоволни от публичната критика на Моуриньо след загубата от Хъдърсфийлд"

15.02.2018 г., заглавие на "LÉquipe": "Пол Погба е толкова недоволен от проблемите с Моуриньо, че съжалява за връщането си в Манчестър Юнайтед"04.09.2018 г., заглавие в "Daily Mail": "Погба, Рашфорд, Марсиал и Баи загубиха доверие у Моуриньо - играчите са недоволни от работата на португалския треньор"

24.09.2018 г., заглавие на "Daily Mirror": "Трябва постоянно да атакуваме". Погба недоволен от тактиката на Моуриньо за мача с Уулвърхемптън"

12.11.2018 г., заглавие в "The Times": "В съблекалнята на Юнайтед има опасения, че Матич е станал неприкосновен: Моуриньо залага на сърбина, въпреки неубедителната му форма"

Оле Гунар Солскяер

е обвиняван във фаворизиране и "твърде британски тренировки"

10.07.2019 г., заглавие в "ЕSPN": "Играчите на МЮ са недоволни от тренировките на Солскяер. Норвежецът залага твърде много на физика, девизът на подхода му е "работи, работи и още веднъж работи"

18.10.2021 г., заглавие в "ЕSPN": "Солскяер губи подкрепата на играчите на МЮ, недоволни са от решенията му и фаворизирането на конкретни играчи"

18.10.2021 г., заглавие в "The Athletic": "Обкръжението на Рашфорд е недоволно от думите на Солскяер, че трябва да се съсредоточи върху футбола"

27.10.2021 г., заглавие в "The Times": "Играч на МЮ обвини Солскяер и щаба му, че не вадят от състава тези, които играят слабо. Това е било след 2:4 срещу Лестър"

27.10.2021 г., заглавие в "The Independent": "Играчите на МЮ смятат, че са несправедливо критикувани заради тактиката на Солскяер"

15.11.2021 г., заглавие в "ESPN": "Резервите в МЮ са недоволни от Солскяер. Той им обещал повече игрово време"

21.11.2021 г., заглавие в "ESPN": "Играчите на МЮ смятат тренировките на Солскяер за скучни и "твърде британски"

Ралф Рангник

публично критикувал играчите и крещял твърде много

11.02.2022 г., заглавие в "ESPN": "Някои играчи на МЮ недоволни от тренировките на Рангник. Методите на германеца са смятани за старомодни, помощника му на шега наричат "Тед Ласо"

22.02.2022 г., заглавие в "The Independent": "При Солскяер някои играчи на МЮ можели да пропускат гостувания, които не им харесват. От Рангник са недоволни, тъй като крещи твърде много"

26.04.2022 г., заглавие в "The Times": "В съблекалнята на МЮ има токсична атмосфера. Играчите са изненадани от решенията на Рангник и публичната критика от негова страна"

Ерик тен Хаг

е твърд, но не е харизматичен. А и ги кара много да тичат

01.10.2023 г., заглавие в "Daily Mail": "Играчите на МЮ смятат, че твърдият подход на Тен Хаг влияе негативно на хармонията и сплотеността в отбора"

03.11.2023 г., заглавие в "The Athletic": "Някои играчи на МЮ губят вярва в Тен Хаг, споменава се липса на харизма. Треньорът не е в близки отношения с много футболисти"

04.12.2023 г., заглавие в "Sky Sports": "Половината играчи на МЮ не подкрепят Тен Хаг. Не им харесва стилът на игра, изобилието от бягане на тренировките, твърдостта на треньора и ситуацията със Санчо"

05.12.2023 г., заглавие в "ESPN": "Група играчи на МЮ са недоволни от тактиката на Тен Хаг и я смятат за "кавалерийска". Треньорът не критикува никого публично, тъй като някои реагират зле на това"

23.01.2024 г., заглавие в "The Athletic": "Играчите на МЮ се изморяват от тактическите занимания на Тен Хаг. Те са недоволни от многократното повтаряне на указанията и тяхната продължителност".

Източник: sports.ru

Гласували общо: потребители