Клубове в Англия поискаха драстична промяна, свързана с място в Шампионска лига

Членовете на групата "Честна игра" (Fair Game), наброяващи 34 отбора, поискаха пет промени във ФА Къп заради измененията в регламента от идния сезон. Припомняме, че още от догодина няма да има преигравания на двубоите в нито един кръг.

Една голяма промяна е искана в Англия

Още: Фенове на Манчестър Юнайтед се връщат на "Уембли" след отменения гол на Ковънтри (ВИДЕО)

А най-голямото искане от футболната група е четвъртата квота за английски клубове в Шампионска лига да бъде запазена за победителя в ФА Къп.

В тазгодишния финал ще се срещнат Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Шампионите са сигурни участници в турнира през есента, а "червените дяволи" не могат да стигнат до четвъртото място в първенството.

Искането е подписано както от членовете на "Честна игра", така и от отборите, които протестираха лично пред министъра на културата и спорта Луси Фрейжър срещу премахването на преиграванията в турнира.

Също така иска планираният футболен регулатор да се произнесе по всякакви финансови промени, за да "гарантира, че защитава цялата футболна пирамида". "Fair Game" не се отказва от искане за преиграванията и иска  да се играят в понеделник вечер за клубове, играещи в Европа, както и реформа на структурите за гласуване на "един член – един глас" и феновете да бъдат консултирани за промени във футболните състезания.

Още: Мениджърът на Ковънтри: Ако Райт си бе изрязал ноктите на краката, щяхме да сме на финал на ФА Къп

Манчестър Юнайтед премина през ада срещу втородивизионния Ковънтри, но издрапа до финал със Сити

Tиаго Силва плака като малко дете, а съотборник в Челси се смееше зад гърба му (ВИДЕО)

Огромен проблем за Ерик тен Хаг и Манчестър Юнайтед преди полуфинала за ФА Къп срещу Ковънтри

Въпреки че Манчестър Сити победи Челси, Гуардиола не се сдържа - избесня и пак се оплака

Гласували общо: потребители