Букайо Сака от Арсенал сложи край на "проклятие" и прати топката в полето на Манчестър Сити (ВИДЕО)

Арсенал постигна много ценна победа с класическото 3:0 над Борнемут у дома на своя "Емирейтс" в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига. В герои за тима на Микел Артета се превърнаха голмайсторите Букайо Сака, Леандро Тросар и Деклан Райс.

Развой на Арсенал - Борнемут

През първото полувреме домакините създадоха много положения, но топката така и не влизаше във вратата. В крайна сметка, Арсенал счупи каръка, когато Букайо Сака вкара от дузпа в 45-ата минута, а самото отсъждане на рефера Дейвид Куут бе доста спорно.

*Букайо Сака се превърна в първия англичанин, който вкарва 20 гола във всички турнири за "топчиите" след Тио Уолкът през сезон 2012/13.

Втората част мина под егидата на Арсенал, който непрестанно се опитваше да порази отново вратата на Борнемут. Големи пропуски направиха Кай Хаверц и Леандро Тросар, но вторият се реабилитира в 70-ата минута, когато получи пас от Деклан Райс в наказателното поле и с техничен удар удвои преднината на "артилеристите".

В 87-ата минута Габриел Магаляеш забоде много мощно воле във вратата на "черешките", но попадението на бранителя бе отменено поради засада след центрирането от фал. Точката на спора бе сложена в седмата минута от добавеното време, когато Деклан Райс вкара последния гол в мача и оформи класиката - 3:0.

С победата Арсенал отново е първи с актив от 83 точки - 4 пред втория Манчестър Сити, който обаче е и с два мача по-малко от "топчиите". Борнемут пък е десети с 48 пункта на своята сметка.

Гласували общо: потребители