От кухнята: Иван Иванов - Русия разказа за приятелството си с Мохамед Салах

Иван Иванов - Русия е един от най-добрите български защитници за последните 20-25 години. В пловдивския подкаст "Спорткаст" той разказа интригуващи неща за съвместната си работа с мегазвездата на Ливърпул, Мохамед Салах, в Базел:

"Линейната скорост много му помогна!"

"Бях в много близки отношения с Мохамед Салах и Мохамед Елнени, докато бях в Швейцария. Дойдох там, благодарение на същия агент, който докара и тях (бел. ред. - Яхия Али) - той е много силен и на африканския пазар. Често излизахме след тренировка, било на обяд или вечеря, било просто на кафе. Още тогава си личеше, че го чака голямо бъдеще".

Още: Разделят се сърдити или заравят томахавката? Юрген Клоп проговори за скандала с Мохамед Салах

"Беше изключително бърз, но имаше и проблеми в завършващата фаза. Даже като го гледам и сега, тези проблеми частично си седят и до днес. Все още има голям брой ситуации, които пропуска. Разбира се, той разви завършването си много през годините - вече натрупа опит и спокойствие и знае как да вкара, но определено няма тази натурална способност да бележи. В Базел имаше изключително много пропуски - излизаше сам срещу вратаря и просто не можеше да вкара, затова има и сравнително малко голове за нас. Имаше обаче страхотна линейна скорост и това много му помогна - и да бъде забелязан на голямата сцена, и да се наложи там. Скоростта е изключително важна в съвременния футбол", сподели Иван Иванов. 

Салах е най-големият егоист, когото съм виждал": Легенда на Ливърпул за скандала с Юрген Клоп

Официално: Иван Иванов пое дубъла на ЦСКА 1948

Бивша звезда на ЦСКА похвали Локомотив Пловдив и разкритикува "армейците": Нямат стил

Гласували общо: потребители