С ранен трансфер за стандартите: Левски обяви първо ново попълнение

Левски обяви първи трансфер още преди да е свършил дори настоящият сезон. Това е бразилецът Майкон, за когото се пишеше последните няколко седмици. Договорът на защитника е до 2027 година и ще носи номер 3.

От началото на 2024-та година той е натрупал 17 шампионатни двубоя, в които се е отчел с 1 гол. В миналото пък е носил екипите на Витория Еспирито Санто и Нова Венесия.

Имаше информации, че по-рано през годината помощник-треньорът - Красимир Петров, е пътувал до Бразилия, в компанията на мениджъра Джери Перейра, и именно тогава Майкон е попаднал в списъка му

Ето написаното от Левски:


ПФК Левски“ подписа договор със защитника Майкон Араужо Дос Сантос.

Още: Феновете на Левски могат да бъдат спокойни - Марин Петков ЩЕ подпише нов договор!?

Контрактът с бразилския футболист е до 2027 година.

Майкон е роден на 26 април 2000 година в Итабуна (Бразилия). В началото на 2019 г. подписва първия си професионален договор с родния „Сера“ записвайки 51 мача и 3 гола. В средата на 2022 г. преминава под наем в друг местен клуб – „Нова Венеция“, с чийто екип има 35 мача и 1 гол.

През лятото на 2023 година облича екипа на друг бразилски клуб – „Витория-ЕС“, където записва 13 мача и вкарва 1 гол. В края на 2023 година преминава в друг клуб от родината му – „Нова Игуасу“, с чийто екип изиграва 15 мача и вкарва 1 гол.

 „ПФК Левски“ приветства с добре дошъл на „Герена“ Майкон и му пожелава много победи и щастливи мигове със синята фланелка.

Още: Бивш играч на Левски не разбира защо само Наско Сираков "опира пешкира": И самите футболисти имат вина

Заформя се голяма "въртележка" с участието на Левски, ЦСКА и Крумовград заради Станислав Генчев и Стамен Белчев?

След спечелената от Ботев Пловдив купа: Левски аут от Европа! Какво следва за ЦСКА?

Гласували общо: потребители