Левски може да има модерен стадион, но и държавата трябва да съдейства на Столична община

Столична община е поискала да придобие клубния стадион на Левски "Георги Аспарухов", но за да се случи това трябва съдействие от държавата. Това обяви общинският съветник Симеон Ставрев в публикация в социалните мрежи. 

Ето и цялото съобщение на Ставрев без редакторска намеса:

"Столичен общински съвет направи първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадион “Георги Аспарухов“ - взе решение, че иска да придобие стадиона и прилежащите терени. На ход е държавата. Ако Министерски съвет не иска да прехвърли „Герена“ на Столична община, то е редно да каже как държавата си представя „Левски“ да получи нов стадион. В интервю за Капитал Наско Сираков изрази готовност клубът да намери инвеститор за строителство на стадиона при възмездно право на строеж и ползване. Така градът ще запази земята и самото съоръжение като собственост и няма да се случи схема като Пловдивския панаир, а общината ще има възможността да предложи на софиянци модерно съоръжение" , пише Ставрев в личния си профил във Фейсбук.

Още: 9 думи излязоха от устата на Станислав Генчев по темата "Левски"

Така, ако 26-кратните шампиони на България получат зелена светлина от държавата, то би трябвало нищо да не попречи "сините" да си партнират със Столична община относно изграждането на нов модерен стадион.

Белгийци идват в София за Асен Митков, който наскоро подписа нов договор с Левски?

Наско Сираков обясни какви са плановете на Левски за стадион "Георги Аспарухов"

Ляв бек от Бразилия близо до Левски

Стъпка напред за Левски към реконструкция на "Герена" - одобрено е решение за прехвърляне на собствеността

Гласували общо: потребители