Емил Велев пред Sportlive.bg: Левски ще отстрани Хамрун и с резервите, а след това ще бие и Лудогорец

Левски приема Хамрун Спартанс в среща реванш от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „Сините“ спечелиха първия мач в Малта с 1:0 и са само на крачка от плейофа за влизане в груповата фаза на турнира.

Sportlive.bg потърси бившия футболист и треньор на Левски Емил Велев за мнение преди сблъсъка с малтийците. Той е на мнение, че „сините“ ще продължат напред, дори и да излязат с  резервните си футболисти. Според него мачът на Левски срещу Лудогорец няма нужда да се отлага.

Ето какво сподели Кокала пред медията ни:

- Г-н Велев, предстои реваншът между Левски и Хамрун Спартанс. Какви са очакванията Ви, след като „сините“ спечелиха първата среща в Малта с 1:0 и възможно ли е да се стигне до сензация?

- Не вярвам да се стигне до сензация с оглед на това, което показват Левски в последните месеци, а и в първия мач срещу съперника. Мисля, че предимството е изцяло на страната на домакините. Едва ли може да се стигне чак до голяма изненада.

Смятам, че трябва да са амбицирани и да покажат по-добро ниво от първия мач, защото победихме с доста голяма доза късмет, тъй като мачът можеше да завърши и 0:0.

- Какви са забележките Ви към представянето на „сините“ при гостуването на малтийците?

- За мен имаше подценяване на противника, което не би трябвало да се случва в отбор като Левски. Поне така изглеждаха нещата в доста моменти от срещата – отиграване на топката, завършваща фаза, пренебрежително отношение във фаза защита. Това ми направи впечатление.

Хубавото от целия мач беше победата с 1:0. 

- Бихте ли се наел с точна прогноза за предстоящия мач и смятате ли, че е възможно да се стигне до разгром над Хамрун Спартанс, което ще вдигне самочувствието на отбора?

- На такива отбори трудно им се отбелязват голове, защото те отделят повече внимание на защитата. Не смятам, че при 1:0 или 2:0 за Левски ще тръгнат да атакуват непрекъснато нашата врата.

Не бих направил прогноза за резултат. Но смятам, че Левски с лекота ще преминат в следващия кръг, където знаем, че ги чака много по-тежък съперник.

- Левски ще се изправи срещу загубилия от двойката Партизан Белград/АЕК Ларнака. Възможно ли  е видим „сините“ в груповата фаза на Лигата на конференциите при завръщането им в евротурнирите?

- Това е желанието на всички запалянковци и хората, които обичат Левски. В това число съм и аз. Така че следващият противник ще бъде много тежък. Дали ще е Партизан, или АЕК Ларнака… Всички знаят, че имаме много тежка обеца от АЕК, които ни победиха много тежко. Затова имаме да си връщаме на този отбор.

Смятам, че ако се паднем с тях, ще бъдем безкрайно мотивирани да ги отстраним и да влезем в групите на Лигата на конференциите.

- Според Вас отборът разполага ли с необходимия потенциал, за да играе в груповата фаза на турнира?

- Мисля, че да. Със селекцията, която се направи, и българите, които са в момента в Левски, смятам, че спокойно може да се играе в групите.

- Забелязвате ли играчи в състава, които се открояват след изиграването на досегашните мачове в Европа и родния шампионат?

- Бих отличил чужденците, както в защита, така и в нападение.

- Ще посочите ли конкретни имена?

- Бразилците Роналдо и Уелтън, централните защитници, както и вратарят Ники Михайлов е стабилен. Това бих откроил като предпоставка за влизане в групите на турнира.

- Немалко специалисти посочват, че на състава му липсва качествен типичен централен нападател. Споделяте ли тяхното мнение?

- Мнението ми е същото. По принцип Левски играе с централен нападател и ако има такъв още по-добър таран, отборът ще вдигне нивото още повече.

- Все още не е напълно изяснено дали и предстоящият мач срещу Лудогорец ще се отложи, но вероятно ще се случи. Какво е мнението Ви по този въпрос?

- Според мен Левски може да премине през Хамрун и с други футболисти, а не с тези, които играха и първия мач. По този начин не искам да подценявам качеството и нивото на мача, но Левски има достатъчно сериозен брой футболисти, които да играят на едно добро ниво и да победят и втория мач.

Така че не смятам, че би трябвало да се отлага мачът с Лудогорец.

- Искате да кажете, че Левски ще може да победи и Лудогорец няколко дни по-късно…

- Да, разбира се. Защо не?

- Преди няколко месеца „сините“ ги победиха, при това два пъти за Купата на България. Сега според Вас би ли помогнало на Левски и тежкото състояние на разочарование, в което вероятно ще са шампионите, след като се простиха с мечтата си да пробият в групите на Шампионска лига? Разбира се, ако изобщо все пак дербито между двата тима се състои.

- Наистина Лудогорец претърпяха един шок, но знаем, че предстои следващ мач, който ще ги доближи до групите на Лига Европа. От тази гледна точка самочувствието не би трябвало да им е паднало толкова много. Знаете, че когато отборите играят срещу Левски, винаги са мотивирани да се доказват.

 А ето как се изцепи Мъри Стоилов преди реванша с Хамрун Спартанс.

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Гласували общо: потребители

Горещи оферти