Християн Петров посъветва талантите на ЦСКА как да станат големи футболисти като него (ВИДЕО)

Една от големите звезди на ЦСКА - Християн Петров, бе герой в клубната медия за новото видео. В него юноши на "червените" от различни гарнитури задават по въпрос на младежкия национал, който е сред основните футболисти на клуба. 

Бранителят се изкачи от школата на тима до първия отбор и така се превърна в един от последните примери за издигане до основния тим на "армейците". Пловдивчанинът отново подчерта симпатиите си към Реал Мадрид и Серхио Рамос. 

Отговорите на Петров

- На колко години и как започна с футбола?

- Започнах на 10-годишна възраст. Даже някои връстници започнаха много преди мен. Баща ми и дядовците ми много харесваха футбола, фенове на ЦСКА. Тогава започнах в школата на Локомотив Пловдив и прекарах добри години.

- Какво е чувството да преминеш през школата на ЦСКА и да заиграеш за първия отбор?

- Беше много радостно, когато ЦСКА ме потърси. Бях на 14 години. ЦСКА е най-великият отбор като история и традиции, така че бях много щастлив от поканата.

- В кой отбор мечтаеш да бъдеш?

- След като дойдох в ЦСКА една моя детска мечта се сбъдна. Никога като дете не съм мислил, че ще се случи нещо подобно. Дългосрочната ми мечта е да покажа уменията си в Топ 5 първенствата, а най-голяма мечта - да играя за Реал Мадрид.

- Кой ти е любим футболист?

- Серхио Рамос. Харесвам го от дете заради качествата му - лидерски и футболни. Той е примера ми.

- Какъв режим спазваш, за да си в първия отбор?

- Много е важен режим за спане и трениране. С един час на терена за ден не е достатъчно и трябва да тренираш допълнително. Трябва да работиш допълнително и ако следваш стъпка по стъпка режимите - ще стигнете един ден на мое място.

- Как се запали по футбола?

- Първият ми мач беше между Локо Пд и ЦСКА. Тогава никога не съм мислил, че ще се занимавам с футбол. Семейството ме запали по спорта.

- Какви качества ти трябват, за да станеш голям футболист?

- Нужно е постоянство, да се бори и да не се отказва. И аз не съм имал някакви специални технически качества, но работиш ли - нещата се получават.

Вижте кои са българските надежди на ЦСКА за следващия сезон!

Още: Официално от ЦСКА: Стамен Белчев ще даде пресконференция преди гостуването на Лудогорец

Играл в ЦСКА чужденец: Бях щастлив там, но в България беше катастрофа

Още един голям проблем за Стамен Белчев преди Лудогорец - ЦСКА - Улаус Скаршем е болен

Гласували общо: потребители