ЦСКА преговаря с куп играчи за нов договор: Един конкретен се е разплакал

Директорите в ЦСКА - Стоян Орманджиев и Филип Филипов, разясниха ситуацията с лятната селекция и играчите с изтичащи договори. Те обявиха на пресконференция днес, че са разговаряли с всички футболисти с изтичащи контракти и един от тях се е разплакал по време на разговора.

За селекцията и играчите с изтичащи договори

"Трябва да се знае, че събитията със смяната на собствеността бяха изненадващи за нас. От тази гледна точка няма толкова време. Когато обаче човек има експертизата и нормални отношения с хората около него - споменавам и Стамен Белчев, защото му имаме пълно доверие, при добра комуникация нещата стават бързо. ЦСКА е притегателна сила за много футболисти.

Нямаме време, но от друга гледна точка - имаме достатъчно време да изберем правилните футболисти. С всички футболисти с изтичащи договори в ЦСКА са проведени разговори - Бусато, Турицов, Матей, Кох, Махмутович, Апсриля, Каранга. С всички тях е проведен разговор за тяхното бъдеще. Всеки един от тях е готов да разгледа предложението и да обмисли бъдещето си. Първо сме говорили с тях, огледали сме се в отбора", посочи Орманджиев.

Изискванията към играчите много ще се повишат

"Процесите няма да бъдат стихийни, времето наистина е малко, но то винаги е малко в ЦСКА. Ще има последователност. ЦСКА ще има изявен стил на игра, който ще се следва. Водим разговори, когато има нещо сигурно - не само за играчи, а и за нови хора в клуба, когато има нова информация, тя ще излиза директно от клуба.

За да няма всякакви спекулации. И ние четем вестници и сайтове - всеки ден се спекулира. Като има сигурно нещо, ще излиза от клуба. Изисканията към футболистите много ще се повишат - ред и дисциплина. Ще задържим нужните футболисти", уточни Филипов.

Реакцията на Бусато при разговор за нов договор с ЦСКА

"Имаше чужденец, на когото очите се насълзиха, когато говорихме за нов договор. На 33 години - вратар. При определени условия, които са в полза на клуба, всички може да останат (бел. ред. с изтичащите договори).

Гледаме и позициите - като имаме петима централни защитници и един нападател - на едното място може би трябва да намалиш едната позиция и да увеличиш другата. Отделно някои имат претенции за титуляри, а в ЦСКА няма как да имаш гарантирано титулярно място. Цитирам разговор с Бусато - каза ми, че изгаря от желание да стане шампион с ЦСКА. При него не е водещо финансовата част, а амбицията на клуба", разясни Орманджиев. А ето какво е условието Стамен Белчев да остане за постоянно треньор

Гласували общо: потребители