ЦСКА II ще се доказва за професионалния футбол срещу Миньор Перник в сряда

Второто издание от голямото дерби в Югозападната Трета лига между ЦСКА II и Миньор Перник ще се проведе в сряда по време на междинен кръг. "Чуковете" вече гарантираха завръщането си в професионалния футбол, но сега ще опитат да не загубят срещу прекия си конкурент. 

Срещата е част от 33-тия кръг и е насрочена за 18:00 часа на базата в Панчарево. По-рано днес Филип Филипов обяви, че именно тренировъчният комплекс ще приема от догодина двубоите на "червените" във Втора лига. Те ще се класират по административен път. 

Горещ мач на хоризонта

Така почти сигурно отборите ще играят помежду си и следващия сезон, но сред професионалистите. По-рано през сезона в Перник домакините се наложиха с 1:0 след автогол, но контролираха развитието на срещата.

В дербито от 33-тия кръг Миньор влиза като лидер и сигурен шампион с 84 точки след 32 изиграни срещи. Възпитаниците на Стоян Ангелов са втори със 70 точки и отложено Вечно дерби с Левски II.

За последно през есента на 2022 г. "чуковете" гостуваха в Панчарево, но за контрола срещу представителния отбор на ЦСКА. Тогава "червените" разгромиха с 6:0. Сега Миньор няма загуба от края на февруари, а през целия сезон има общо две поражения.  

Още: Хипотеза: Стамен Белчев е перфектен с ЦСКА до края - печели всички мачове, но бива уволнен

Още: Волен Чинков и Радослав Гидженов ще свирят на ЦСКА и Левски в Първа лига

10 млн. последователи: "Най-известният" фен на Левски си спомни за голям успех над ЦСКА

Гласували общо: потребители