Бивш треньор на ЦСКА призова за пълен рестарт, а за Амос Юга каза: Завива като трамвая на "Павлово"

Бившият треньор на ЦСКА Александър Станков даде интервю пред "Тема Спорт", в което отговори на въпрос какво трябва да променят "червените" в спортно-технически план:

"На клуба му трябва пълен рестарт. Пълен! На всички нива. Като започнем от меркетинг, мениджмънт, комуникация с медии и фенове, така и в чисто спортен аспект, и то от детско-юношеската школа до първия отбор", обясни той в началото и продължи:

ОЩЕ: ЦСКА уволнява треньор, обвинен, че "забравя да ходи на работа"?

"В по-дългосрочен план аз искам да видя ядро от 5-6 български играчи, около които да се гради отборът и към тях да се прибавят класни чужденци, но повтарям класни. На ЦСКА не му отива да изглежда като приют за емигранти, които с цялостното си поведение показват, че са тук случайно и за малко. Но това може да се постигне в по-дългосрочен план, защото е сложен процес, а самият Стоян Орманджиев каза, че вълшебната пръчка не съществува. Затова първо трябва да се изгради ясна визия за това как искат да изглежда ЦСКА и да се начертае стратегия как да бъде постигнато, като се изберат правилните изпълнители".

ОЩЕ: Член от екипа на Димитър Бербатов критикува пресконференцията на ЦСКА

След това 59-годишният Станков похвали някои играчи, но и се изказа негативно за други:

"Моето мнение е, че от сегашната селекция не повече от 4-5 момчета доказаха, че заслужават да носят червената фланелка и осъзнават какво значи тя. Аз бих оставил в отбора Кареасо, Християн Петров и Мартин Стойчев. Твърдя, че Фаетон също притежава прекрасни качества, но действията му трябва да бъдат канализирани".

"За съжаление, в защита ЦСКА е трагичен. Каранга показа, че не уважава клуба, а Асприля може да играе само за ветераните. Аз не искам да ходя на стадиона и да гледам Юга, който завива като трамвая на "Павлово" и не ми е приятно да виждам снимки на футболисти на ЦСКА от казината. Всички те трябва да преосмислят отношението си", призова бившият наставник на "армейците".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕХипотеза: Стамен Белчев е перфектен с ЦСКА до края - печели всички мачове, но бива уволнен

Гласували общо: потребители