Керкез: Не знам дали говорим за късмет или за фантастичен Ханкич на вратата

Треньорът на Ботев (Пд) Душан Керкез бе много щастлив от подаръка, който отборът му поднесе за рождения ден, а именно - отстраняване на ЦСКА и класиране за финала на Купата на България.

"Може да се представите емоциите ми - днес имам рожден ден и се класирахме на финала. Това е нещо фантастично! Искам да кажа огромно "благодаря" на хората, които дойдоха да ни подкрепят. Днес те бяха нашият 12-и играч и от първата до последната минута ни помогнаха да сме на финал.

Искам да кажа и огромни поздравления на моя колега от ЦСКА. Неговият отбор играе по различен начин в момента - за мен много по-добре в сравнение с това как искат да държат топката. Но ние бяхме добре подготвени, страдахме, но имахме и нашите моменти. Не знам дали говорим за късмет, или за фантастичен Ханкич на вратата. Но когато погледнем и двата мача, цялата картина, мисля, че заслужихме финала", коментира Керкез пред "Диема спорт" след победата в реванша с 2:0.

"Когато вкараш попадение и имаш гол аванс от предишния мач в София, тогава има увереност у играчите. Нормално е в някои моменти от мача ЦСКА да ни натисне, да създава шансове. Те бяха фаворити. В някои моменти нашите играчи трябваше да се жертват, за да свършат работата си, да дадат повече, за да може да задържат резултата. Огромни поздравления за моите футболисти. Радвам се, че и те разбират, че няма единадесет души, които играят мача, а са повече. Ние имаме план, може да се случат подобни неща.

Запитан очаквал ли е тази атмосфера е могла да има негативен ефект върху представянето на футболистите, Керкез заяви: "Опитвахме във всички тези дни да подготвим отбора, че това може да се случи. Със сигурност обаче то се обърна в наша полза, беше позитивно. Трябва да кажа нещо обаче: Днес видяхте два известни отбора от България. Ако стадионите са така в България, това определено е европейски мач. Пълният стадион може да помогне на българския футбол да се подобрява. Аз се радвам и искам още веднъж да кажа на нашите фенове: Поздравления!".

"Разбира се, че това означава много за мен. Имаме шанс да се борим за трофей. Днес казах на моите играчи, че трябва да дадат всичко. Това е най-големият подарък и резултатът дойде", каза още наставникът на "канарчетата".

"Разбира се, за нас сега е важно да починем добре и да се подготвим за мача с ЦСКА 1948. За нас този мач е важен, за да можем да спечелим седмото място, а това няма да е лесно. Знам, че ще е в почивен ден и хората няма да са в Пловдив, но ги призовавам да дойдат да ни подкрепят, защото е важно да продължим в този дух - да печелим в лигата докрая", завърши той. А ето какво каза колегата му Стамен Белчев след отпадането. 

Гласували общо: потребители