Венцеслав Стефанов ще се бори с чужденците в Първа лига - иска от БФС правило за шестима българи

Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, коментира случващото се в Първа лига и отправи предложение към новия президент на БФС. 

Футболният деятел отново отвори темата за чужденците в българските шампионати и пожела те да бъдат сведени до минимум. В тази връзка Стефанов предложи на футболната централа да изкове правило за шестима българи в състава на всеки отбор. 

Стефанов отчете, че ЦСКА, Лудогорец, Ботев Пловдив и Берое са с отборите с най-много чужденци и намекна за промяна в един от тимовете пред "Арена Спорт". Не е изключено да става въпрос за Локомотив София, който може да бъде поет от италианци.  

Предложението на Стефанов

"Задължително е да се строят нови стадиони у нас. Трябва се се обърнем към държавата. Видяхме какво се случи в Пловдив. Ако подкрепят Славия, Левски, Локомотив и ЦСКА, резултатите ще дойдат много скоро.

Трябва да развиваме млади футболисти, да се строят терени и ръководителите на БФС да направят така, че най-малко 6 български футболисти да са играят в мачовете. ЦСКА, Лудогорец, Ботев Пловдив и Берое, скоро вероятно още един български клуб - всички те, пълни с чужденци, как да имаме национален отбор”, пита реторично президентът на Славия. 

Вижте кой скандален съдия, свързан с Левски, ще свири Барселона - ПСЖ!

Още: Венци Стефанов влезе в необяснимо противоречие

Преброени ли са дните на Златомир Загорчич? Той и Венци Стефанов не си говорят! (ВИДЕО)

Още: Навръх празника на Славия: Венци Стефанов си спомни за "лидера Наско Сираков" и си пожела фенове, но не тези на Левски - ЦСКА

Гласували общо: потребители

Горещи оферти