Славия обърна Ботев Пловдив и продължава да мечтае за триумф в Купата на България

Славия надви Ботев Пловдив с 2:1 у дома на "Александър Шаламанов" в мач от осминафиналите за Купата на България и продължава напред в елиминациите на турнира.

Ботев откри резултата още в 16-ата минута. Светослав Вуцов направи фрапантна грешка, а там дебнеше Елвис Ману, който нямаше как да сбърка на опразнената врата.

Само две минути по-късно домакините успяха да изравнят. Иван Минчев изведе с хубав пас Кристиан Добрев, който успя да върне Славия в мача, като не сбърка очи в очи с Ханкич.

След почивката "белите" продължиха да впечатляват. Камело Нгуена реализира в 52-ата минута, давайки преднина на домакините с технично изпълнение от границата на наказателното поле. 

В 70' Славия получи правото да изпълни дузпа след нарушение на Супрайен срещу Кристиан Добрев. Златната възможност да сложи точка на спора получи Галин Иванов, но не изпълни добре наказателния удар и Ханкич с лекота спаси.

7 минути преди края пловдивчани вкараха кълбото в мрежата на Славия, но попадението бе отменено поради засада на Антоан Бароан. Ботев продължи да търси гола до края, но така и не успя да стигне до него.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти