"Ще си научи урока, ще влезе в затвора": Братът на Георги Семерджиев с коментар за катастрофата в София

В късните часове на 5 юли България бе потресена от новината за тежката катастрофа в центъра на София, при която загинаха две млади жени. Днес, 6 юли, се разбра, че МВР издирва двама души, които са избягали от местопроизшествието, а единият от тях е юношата на Левски Георги Семерджиев.

В коментар пред "Nova", неговият брат - Божидар, заяви, че няма идея къде се намира беглецът и не е очаквал той да направи "такова нещо":

"Майка ми и баща ми все още не са спали - това, което ни гложди, е дали той е добре. Ако е добре - ще си поемем последиците, той ще си научи урока. Единственият проблем, за който се извинявам, е загубата на двете момичета. Много се извинявам за загиналите хора. Не съм очаквал брат ми да направи такова нещо".

Божидар Семерджиев призна и че Георги "кара по-яростно" и че е имал ПТП-та и преди:

"Знам какъв човек е, знам, че кара по-яростно, но винаги е бил отговорен. Не е човек, който би отнел живот. Возил съм се, карал ме е, никога не е претърпявал чак такава катастрофа. Толкова тежка, чак да има загинали. И преди е имал ПТП-та, но не толкова тежки. Обича бързите скорости - и ето какъв е крайният резултат".

"Имаше тази кола сравнително отскоро - от няколко месеца. Като цяло ги сменяше месец за месец. Доколкото знам, са намерили само телефоните в колата му. Нямам идея за документи и такива неща. Предполагам си ги е взел. Не знам дали е карал с книжка".

По-малкият Семерджиев добави, че му е гадно да го каже, но брат му ще влезе в затвора и ще си научи урока, защото така трябва: "Ще си научи урока, ще влезе в затвора, колкото и да ми е гадно да го кажа... Така трябва. Това е правилният начин. Не мога да си го избера брат ми, обичам го, прави всичко за нас, дава си живота".

*Още реакции и коментари за трагедията в столицата четете при колегите от Actualno.com!

Гласували общо: потребители

Горещи оферти