Шанс за Черно море и Илиан Илиев, Славия и Хебър Пазарджик ще играят за първи път от 21 години

С два мача се открива програмата на 6-ия кръг в родната Първа лига днес, 12 август - от 18,30 часа Черно море посреща Пирин Благоевград и при победа може да оглави класирането поне за 24 часа. В момента "моряците" изостават на три точки от лидера Локомотив Пловдив, но са с по-добра голова разлика от него.

Тимът на Илиан Илиев стартира отлично кампанията, като в четирите си срещи до този момент инкасира само един гол - при загубата от ЦСКА на "Българска армия. Пирин е с мач повече в своя актив. Въпреки това, "орлетата" имат само две точки. 

През миналия сезон Черно море загуби четири точки в мачовете срещу този съперник, като в Благоевград на два пъти повеждаше и изтърва дузпа в края при резултат 2:2. Срещата във Варна пък премина изцяло под контрола на варненци, но въпреки това им се наложи да изравняват, за да не загубят.

От 21,00 часа Хебър ще изиграе своя трети мач на "Васил Левски" в София. Този път противник е Славия, който има същия брой от шест точки, макар и да е изиграл с две срещи по-малко. Двубоят ще бъде първи между двата тима от 2001 година насам, когато "белите" спечелиха с 2:0 у дома си.

 

Пълна програма за 6-ия кръг в Първа лига:

Петък

18:30 ч, Черно море - Пирин Благоевград

21:00 ч, Хебър Пазарджик - Славия

 

Събота

18:45 ч, Арда Кърджали - ЦСКА 1948

21:00 ч, Берое - Ботев Пловдив

 

Неделя

20:00 ч, ЦСКА - Септември София

 

Понеделник

18:00 ч, Локомотив София - Локомотив Пловдив

20:30 ч, Ботев Враца - Спартак Варна

*Дербито между Лудогорец и Левски бе отложено!

Гласували общо: потребители

Горещи оферти