Официално: Красимир Балъков прати родния си Етър във Втора лига дни след стотната годишнина

Завърналият се през настоящия сезон в Първа лига - Етър Велико Търново, ще отпадне още от следващата кампания във втория ешелон на българския футбол. 

По-рано през седмицата "виолетовите" празнуваха столетие от създаването на бившия български шампион, който след 30 срещи през изминалите месеци успя да събере само 14 пункта.

Първият изпадащ е факт

С подобен актив Етър остава последен в групата на изпадащите, където се намираше и в края на редовния сезон в българския елит. В първия кръг от плейофите "болярите" гостуват на Берое в последен двубой от 31-ия кръг, но той ще е без огромно значение за гостите. 

Победата в неделя на Локомотив София над Хебър в Пазарджик (2:0) официализира края на шансовете за Етър да се спаси. Такива теоретични имаше преди въпросния успех на "железничарите", които също са в битката за оцеляването. 

Тъжен развой

Победата над Любослав Пенев и компания беше дебютна за Красимир Балъков начело на тима от "Надежда". Именно в Пазарджик бе първият двубой за легендата от САЩ '94 след назначението му по-рано през седмицата. 

Припомняме ви, че футболният път на Балъков тръгва именно от Велико Търново и Етър, който в сряда отпразнува 100 години от създаването си през 1924 г. Ветеранът дори взе участие в приятелски двубой между легендите на "виолетовите" и българския национален отбор. 

Следете класирането от Първа лига НА ЖИВО със SportLive.bg!

Още: След "отпадането" на Реал Мадрид Стоичков предвиди и колоритно реми - срещата завърши с 6 гола разлика

"Всичко започва на 24 април 1924 г." - БФС поздрави Етър Велико Търново за 100-годишния юбилей

Стойчо Младенов призна - отказал е на закъсал клуб от Първа лига

Гласували общо: потребители

Горещи оферти