"Когато не приемаш нещо и си обиден..." - Гонзо получил отказ от екипа на Димитър Бербатов

Новият президент на Българския футболен съюз - Георги Иванов, разкри, че е получил отказ от хора от екипа на Димитър Бербатов да влязат в Изпълкома.

"Когато не приемаш нещо и си обиден..."

Гонзо обясни, че няма как да сложи някой от тях за вицепрезидент на родната Централа, но пък няма нищо против да работи с тях:

ОЩЕ: Гонзо даде съвет на Димитър Бербатов, изказа се ласкаво за Гриша Ганчев и похвали ЦСКА

"Поканих хора от екипа на Димитър Бербатов да влязат в Изпълкома - те отказаха. Говорил съм след това с някои от тях. Но когато не приемаш нещо и си обиден, е много трудно да те убедят да правиш нещо, което не искаш. Бях с много добри чувства към тях, все пак сме били приятели. Добри футболисти са, но те избраха своя път", заяви Иванов пред "БТВ", а след това допълни:

"Не мога да сложа някой от тях за вицепрезидент. Ако някой го мисли, не е вярно. Те самите затвориха вратата, за да нямат позиции в Изпълкома. Всеки един от тях е добре дошъл да работим заедно, да дава идеи. Нямам против да работя с тях".

Новият президент на БФС коментира и темата с националния ни отбор:

"Трябва да постигнем качеството на играта, която всички българи очакват. В последните два мача показахме добро лице. При Младен Кръстаич имахме мачове, в които България доминираше, но не успя да победи. Надявам се сега, с новия треньор (б.р. - Илиан Илиев), положителните неща, които ги виждаме, да продължат. Знаем, че нямаме някакви топ играчи, но трябва всички да дават всичко от себе си", призова Гонзо.

ОЩЕ: "Първа лига е в топ 5 на най-интересните първенства": Георги Иванов - Гонзо изрази странно мнение

Той е наясно, че в момента класиране на Мондиал 2026 звучи "като някаква фантасмагория", но:

"Сега световното първенство звучи като някаква фантасмагория, предвид резултатите на националния отбор през последните две години. Но ние като спортисти и хора, които отговарят за БФС, си поставяме цели. Вече две години този отбор се изгражда, мачовете в Лигата на нациите са с непретенциозни отбори, което ще ни даде добра основа за европейските квалификации, където ще хвърлим всичко".

"За да се надиграваме с държави, на които футболистите им играят в топ 5 първенствата, ние също трябва да имаме такива - поне 7-8. В момента двама футболисти правят впечатление - Кирил Десподов и Илия Груев. За да бъдем конкурентноспособни на другите държави - не Франция и Испания, а Полша, Унгария, Сърбия, трябва да имаме 7-8 човека, за да сме силен отбор", обясни Георги Иванов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Стойчо Младенов за Гонзо: Изключително голям лидер, образован човек, интелигентен

ФИФА пусна новата класация - България не помръдна, а в Топ 10 има две промени

Валери Божинов каза кой и как трябва да управлява БФС - поздрави Борислав Михайлов

Гласували общо: потребители