Генчев доволен от футболистите си след равенството с Лудогорец

Старши треньорът на Крумовград Станислав Гечев говори след равенството на неговия Крумовград 3:3 с Лудогорец. По този начин новакът в Първа лига не позволи на разградчани да спечелят 13-ата си поредна титла на България.

Какво каза Генчев?

"Първо искам да благодаря на футболситите да им кажа, че се гордея с тях. Много добър мач за нашия отбор, всички видяхте какво се случва на терена. Не ни беше лесно, тъй като трябваше да играем срещу повече противници от нормалното и въпреки това момчетата до последно се бореха и и желаеха да постигнат позитивен резултат. Нямаше да незаслужено да си тръгнем с три точки, но точката при така стеклите се обстоятелства е добра за нас. Пак се повтарям, изключително съм горд от футболистите, от колектива, който имаме и резултатите, които постигаме към момента."

Още: Голмайстори в Първа лига през сезон 2023/24: Голяма драма на върха

Той сподели, че днешното равенство е равносилно на победа за неговия отбор.

"Вижте, когато един треньор работи по-дълго с даден отбор, когато отработва различни игрови модели в атака, в защита, футболистите с времето свикват. Много по-лесно се получават нещата на терена, още повече ние сме в много добра серия - 12 мача без загуба. Влезнахме в шестицата, нещо което почти никой не е очаквал. Момчетата се успокоиха и играят за удоволствие. За това и нещата ни се получаваха много по-лесно. От друга страна и срещу нас имаше и много добър отбор с много добри изпълнители и футболистите показаха, че не се огъват под натиск и могат да се противопоставят на най-добрите отбори и най-важното да се надиграват да ги побеждават, защото за мен днешният мач е чиста победа за нас."

"Пак ще се повторя, Лудогорец има много класни футболисти. За момент да оставиш някой, да загубиш концентрация и да не си на мястото, е възможно да ти направят проблеми. Те имаха и през първото полувреме имаха ситуация на Текпетей и още някои, които можеха да ни вкарат, но тогава се разминахме. Второто полувреме първата ситуация, която имаха, реализираха гол. После от дузпа ни вкараха втори гол. Това е чисто психологически предимство за Лудогорец. Много груба грешка за нас при третия гол, нещо което е нетипично за нас, но намерихме сили да се върнем в мача и по възможно най-добрият начин. Да си тръгнем от Разград непобедени и с три реализирани гола във вратата на Разград, това за нас е голям успех."

За финал бившият треньор на Лудогорец изрази и надежда неговият отбор да вземе максимален брой точки до края на сезона.

Още: Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: Лудогорец изпусна първия "мачбол"

"Ние до последно се борехме да бъдем в първата шестица, защото ще изиграем пет мача срещу най-силните отбори. Тук най-лесно можем да видим какви грешки допускаме, да ги изчистим, да видим на кой можем да разчитаме за следващия сезон. Евентуално футболистите може да се представят още по-добре и да продадем някой. Това са важни неща за нашият отбор. Срещу силните отбори най-лесно може да изчистваш грешки и да знаеш в каква посока трябва да насочиш подготовката за следващия сезон. Със селекция, с игрови модели, за да може следващата година да изглеждаме още по-добре. Тази година още не е приключила и ще направим възможно да спечелим максимален брой точки.", завърши Генчев.

В следващия кръг Крумовград приема Локомотив (Пловдив).

Класиране в Първа лига през сезон 2023/24: Лудогорец изпусна първия "мачбол"

Гласували общо: потребители

Горещи оферти