Добрин Гьонов представи България при важни разисквания за развитието на европейския футбол

Добрин Гьонов бе българският представител по време на 48-ата Асамблея на Европейските лиги, която се проведе в Лондон. Той бе там като член на УС към БПФЛ.

На събитието присъстваха лица като председателя на ЕСА Насер Ал-Халаифи, президента на FIFPRO Дейвид Териер, главния изпълнителен директор на Football Supporters Europa Ронан Ивейн, както и генералния секретар на UEC Денис Гудашич. 

Срещата започна с въведение от главния изпълнителен директор на Висшата лига Ричарт Мастърс и президента на Европейските лиги Педро Проенса. През двата дни генералният секретар на УЕФА Теодор Теодоридис, директорът по футболните въпроси Джорджо Маркети, както и директорът по европейските въпроси и управление Жулиен Зулберщайн представиха новия формат на европейските турнири и системата за разпределение на приходите за предстоящия цикъл 2024/2027.

Коментарът на Гьонов

Добрин Гьонов, който бива свързван с пост в БФС скоро, коментира кои са най-ключовите промени в евротурнирите, според представената информация: 

"Бяха обсъдени много неща, свързани с европейския футбол. От УЕФА разясниха подробности относно промяната на форматите в европейските турнири. Знаете, че от предстоящия сезон нещата там се променят, а това ще рефлектира и върху парите, които ще бъдат разпределени.

УЕФА обясни, че целта е да има повече равностойни мачове. Има и промяна в календара, а другото любопитно нещо е, че в последния кръг в груповата фаза всички мачове ще се играят по едно и също време. Трябва да отбележим, че за влизането в групите на Шампионската лига ще има едно допълнително място от шампионския поток, в който участва и шампионът на България".

Още: "Преди няколко дни говорих с Боримиров" - шеф в ЦСКА 1948 обясни защо Даниел Наумов не е играл срещу Лудогорец

След трансфера на Ивайло Чочев в Лудогорец: ЦСКА 1948 публикува думи на Добрин Гьонов

Гьонов обобщи сезона на ЦСКА 1948 и даде яснота за зимната селекция

Гласували общо: потребители

Горещи оферти