България избра тримата си 'най-прогресиращи' млади футболисти за 2021 година

По време на церемонията за "Футболист на годината" бяха обявени и имената на тримата 'най-прогресиращи' млади футболисти на България за изминалата 2021 година.

Очаквано, за №1 бе избран вратарят на Славия Светослав Вуцов, следван от юношата на Левски Марин Петков и футболиста на Спарта Прага Мартин Минчев.

"За мен това е голямо нещо, защото виждам, че се цени трудът ми. Дава ми надежда и амбиции да продължавам все така напред. 2021-а година не бе толкова добра за мен, изиграх няколко мача в Лига Европа, вкарах няколко гола за Спарта, но искам повече. Голямата ми мечта е да играя в Шампионска лига, да разгърна максимално потенциала си и да спечеля максимално много титли", заяви Мартин Минчев.

"Благодаря на моя клуб, надявам се през новия сезон да постигнем повече неща. Най-важното за мен е да се утвърдя в отбора си и да започнем да печелим неща. Най-ценният спомен ми е голът срещу Славия на четвъртфинала отдалеч, защото ми беше първи, най-вече", каза на свой ред Марин Петков.

"Доста изненадан и доста щастлив съм от наградата. Означава, че трудът ми се оценява и това много ме радва и ме мотивира още повече. На първо време целта ми е да съм жив и здрав и евентуален трансфер зад граница", посочи Светослав Вуцов.

Гласували общо: потребители

Горещи оферти