Безумие! Викове срещу БФС - глоба 3 000, призоваваш фенове да пребият съдия - глоба 2 500

Въпреки че новият президент на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов - Гонзо заяви, че не са там "да глобят и наказват клубове", то определено от родната ни централа трябва да помислят за по-справедливи наказания спрямо провиненията.

Странният критерий на БФС

Припомняме, че през този сезон от БФС увеличиха двойно стандартните парични глоби за скандиранията по време на мачове срещу тях (от 1000 на 2000 лева). В периода на масово изразявано недоволство срещу централата имаше глоби и за виковете "Оставка" - също на стойност 2000 лв.

Тогава бяха глобявани и клубовете, чиито фенове издигаха транспаранти срещу БФС - отново за 2000 лева. Имаше и случай, в който Левски отнесе глоба от 3000 лева заради "обидни и нецензурни скандирания" - срещу БФС (още в първите кръгове).

И на фона на това - когато треньор на отбор от Втора лига скандализира и призове феновете на тима да пребият съдия, то той получава... 2500 лева глоба. Разбира се, става въпрос за Велислав Вуцов и следното му изказване:

"Съдийството този сезон ни уби, имаше мачове-разстрел. С Добруджа беше разстрел, безсрамна работа. Нарядите се правят от човек, който живее и работи в Габрово - Георги Йорданов се казва. Приканвам всички хора в Габрово, които идват на мачове, да вземат тояги и сопи и да не го пускат, ако искат да го бият, каквото искат да го правят".

На тези недопустими думи от страна на старши треньора на Янтра Габрово от БФС отговориха по следния начин:

"По сезиране на Комисия „Етика и феърплей“ към БФС, за уронване престижа на член на СК при БФС и подтикване към насилствени действия към него в медиите на основание чл. 37, ал.1, т.17, ал.2, б. Б от ДП /2023/2024/ – ДК наказва Велислав Иванов Вуцов – ст. треньор на ФК „Янтра“ гр. Габрово с глоба в размер на 2500 лева".

Да не говорим и за обидите на Вуцов към Християна Гутева. Сами преценете кое заслужава повече глоба - клуб, чиито фенове (нещо, което клубът не може пряко да контролира) изразяват мнение срещу БФС, или старши треньор на професионален отбор, който призовава за бой над съдия. 

Малка поправка (с голяма доза ирония): БФС се скара на Велислав Вуцов за втори път след скандалните му думи.

Гласували общо: потребители