Всички говорят за голове и рекорди от Кристиано Роналдо, но никой за епичния пропуск от 5 метра (ВИДЕО)


Всички говорят за голове и рекорди от Кристиано Роналдо, но никой за епичния пропуск от 5 метра (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4591 0

Кристиано Роналдо счупи пореден рекорд в кариерата си, след като стана футболистът с най-много двубои за национален отбор. Това се случи при победата с 4:0 над Лихтенщайн на старта на квалификациите за Европейското първенство през 2024 година.

Петкратният носител на "Златната топка" успя да ознаменува това си постижение чрез две попадения. Той вкара от дузпа, а след това и от пряк свободен удар, а впоследствие бе заменен от Гонсало Рамош.

Въпреки че успеваемостта за Кристиано Роналдо от фалове значително спадна в последните години, това бе втори пореден двубой, в който португалецът се разписва от пряк свободен удар. С уговорката, че предният бе за Ал Насър.

Роналдо можеше да има попадение на сметката си още през първото полувреме, в което на няколко пъти бе близо до това да реализира. В един конкретен случай пък спокойно може да се каже, че се отчете с пропуск, какъвто не сме свикнали да прави.

В 23-тата минута голмайсторът Жоао Кансело се отчете с много хубаво подаване на ръба на засадата, с което разсече противниковата отбрана. Топката попадна в Кристиано след нескопосано отиграване на противников бранител.

Роналдо овладя добре на гърди и се озова на около пет метра от голлинията. Стражът излезе да скъси дистанцията, а ударът на португалеца мина много над напречната греда. Можете да видите пропуска чрез видеото по-долу в материала (ситуацията започва в 2:15 минута). Вижте и какво заяви Кристиано Роналдо след поредния рекорд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички