УЕФА показа какво ще бъде логото на Европейското първенство по футбол през 2024 година (СНИМКА)


УЕФА показа какво ще бъде логото на Европейското първенство по футбол през 2024 година (СНИМКА)
Снимка: Guliver/GettyImages

3538 0

Няма и три месеца след края на ЕВРО 2020, УЕФА официално представи логото на следващото европейско първенство, което ще се проведе през лятото на 2024 г. в Германия!

То ще съдържа шест цвята, които са в основата на знамената на 55-те държави в Европа, както и очертанията на Олимпийския стадион в Берлин, който ще приюти финала в турнира:

"Логото представя идеята за първенство, което е открито за всички и поощрява разнообразието. Футболът е област, в която всеки трябва да се чувства като у дома си, а създаването на емблемата на Евро 2024 е първата стъпка към изграждането на този дом в Германия. Всички символи на първенството са подчинени на многообразието от фенове", уточниха от УЕФА.

 

На ЕВРО 2024 ще участват общо 24 отбора, а двубоите ще се играят на десет различни стадиона в градовете Берлин, Кьолн, Мюнхен, Хамбург, Лайпциг, Дортмунд, Щутгарт, Дюселдорф, Франкфурт и Гелзенкирхен. Германия ще бъде домакин на европейско първенство за втори път в историята си след надпреварата през 1988 г., когато шампион става Нидерландия!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички