Морено спаси Испания в Базел след две пропуснати дузпи на Рамос


Морено спаси Испания в Базел след две пропуснати дузпи на Рамос
Снимка: Getty Images/Guliver

1225 0

Тимът на Испания се добра до равенство 1:1 срещу Швейцария на "Санкт Якоб Парк" в Базел в среща от турнира Лига на нациите. Двубоят бе белязан от 2 пропуснати дузпи, и двете изпълнени от майстора на 11-метровите наказателни удари в състава на "Ла Фурия" Серхио Рамос.

Ремо Фройлер изведе домакините напред в резултата в 26-ата минута и Швейцария се оттегли на почивката с гол преднина. В 57-ата минута Серхио Рамос пропусна дузпа, а в 79-ата Нико Елмеди получи червен картон за нарушение в наказателното поле на испанците и бе отсъдена втора дузпа. Зад топката отново застана капитанът на "Ла Фурия", но вратарят на домакините Ян Зомер спаси и втория му удар от бялата точка.

В края на срещата Жерар Морено спаси Испания от поражение. Той бе изведен в наказателното поле със страхотен прехвърлящ пас на Регилон и отбеляза с чудесен удар в лявата част на вратата. След двубоя Ян Зомер сподели, че наскоро е играл срещу Рамос в Шампионска лига и е бил добре подготвен за неговите изпълнения на дузпи. В другия мач от групата Германия победи Украйна с 3:1 на "Ред Бул Арена" в Залцбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички