Левандовски коментира избора на Меси да не го включи в топ 3 за "The Best"


Левандовски коментира избора на Меси да не го включи в топ 3 за "The Best"
Снимка: Getty Images

2334 0

Нападателят на Байерн Мюнхен и Полша Роберт Левандовски коментира избора на Лионел Меси при гласуването за най-добър играч на 2021 година според ФИФА. Полската звезда спечели отличието, но носителят на "Златната топка" за 2021-ва не го беше включил в своя топ 3.

Капитанът на Аржентина беше гласувал за Неймар, Килиан Мбапе и Карим Бензема, а мнозина видяха в това противоречие с думите му след награждаването със "Златната топка". Тогава Меси каза, че Левандовски заслужава да получи "Златната топка" за 2020 г., тъй като е бил най-добрият през нейните 12 месеца.

"Ако си спомняте какво каза той след церемонията по връчването на "Златната топка", това бяха хубави думи, беше приятно да чуя това от него. Що се отнася до гласуването, трябва да питате него. Това е негово решение, аз трябва да го уважа. Не бива да му се сърдя", заяви полският джентълмен, цитиран от Bayern & Germany.

За да бъдем докрай коректни обаче, в думите и действията на аржентинеца по повод Левандовски няма някакво особено противоречие. Все пак настоящата звезда на ПСЖ обяви, че полякът е бил номер едно за 2020-а, а не за 2021-ва година. Въпреки че голмайсторът на Байерн направи и силна 2021 година, то Меси никога не е твърдял, че за изминалите 12 месеца Роберт е бил най-добрият. А ето с колко точки Левандовски изпревари Меси и с колко - останалите номинирани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички