Белгия се провали за първото място въпреки Лукаку, Грузия изпревари Испания при квалификациите за Евро 2024 (ВИДЕО)


Белгия се провали за първото място въпреки Лукаку, Грузия изпревари Испания при квалификациите за Евро 2024 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2569 0

Белгия се провали в това да се насочи към първото място в квалификациите за Евро 2024. "Червените дяволи" завършиха при равенство 1:1 срещу Австрия и по този начин Дейвид Алаба и компания остават лидери в групата.

В група А също стана интересно, след като Грузия победи Кипър с 2:1 като гост. В първия си мач пък тимът не загуби от Норвегия (1:1) и по този начин събра 4 точки, с които изпревари Испания, която остава трета с 3 пункта при равен брой изиграни срещи с Грузия. Именно двете страни се срещат в следващия им мач - той обаче е от петия кръг (08.09.2023).

Австрия - Белгия 1:1

Резултатът бе открит в 21-вата минута. Тогава след центриране от ъглов удар Михаел Грегорич стреля, а топката се отклони в тялото на Мангала, след което забуди Тибо Куртоа и попадна в мрежата му.

40 минути след това - в 61-вата, Ромелу Лукаку изравни. Той бе на границата на наказателното поле и макар да не се намираше напълно фронтално срещу вратата, успя да стреля с техничен удар в далечния ъгъл и да преодолее противниковия вратар.

 


 

Кипър - Грузия 1:2

Кипър продължава да бъде без победа в група А. След поражението с 0:3 от Шотландия сега последва и загуба с 1:2 у дома срещу Грузия. По този начин това се отрази и на Испания. Лидер в класирането е Шотландия с 9 точки след победата по-рано през деня над Норвегия, втора е Грузия с 4, а трета - Испания. Норвегия е на четвърта позиция с 1 точка.

Микаутадзе откри за гостите в 31-вата минута, но радостта им трая кратко, след като Питас изравни от дузпа. Все пак в 84-тата минута Давиташвили отново изведе Грузия напред в резулата и този път назад за Кипър нямаше.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички