В Чехия: България не са за подценяване, отбор с традиции и страхотни фенове


В Чехия: България не са за подценяване, отбор с традиции и страхотни фенове
Снимка: БГНЕС

1464 0

Старши треньорът на националния отбор на Чехия Ярослав Шилхави се изказа ласкаво по адрес на България, а и за останалите национални отбори в група А за квалификациите на Евро 2020.

Шилхави е на мнение, че България не трябва да бъде подценявана, тъй като е отбор с традиции, разполага с някои отлични играчи, а и имат зад гърба си страхотна публика. Селекционерът все пак определи Англия като фаворит в групата.

"Англия е абсолютен фаворит. Останалите отбори в групата до голяма степен са равностойни, но нашата цел е да се класираме за финалите, така че ще трябва да се преборим за едно от първите две места", сподели чехът.

"Ще подходим към всеки съперник с необходимото уважение. Англия е родината на футбола, страхотен отбор, съставен от играчи от много силно първенство. За нас ще бъде прекрасно и отлична мотивация, че ще играем на "Уембли", подчерта Шилхави.

"България е тим с традиции, има интересни футболисти и ентусиазирани фенове. Другите два съперника са от бившата югославска школа и със сигурност няма да бъде лесно и срещу тях", добави още той.

Междувременно старши треньорът на българския национален отбор Петър Хубчев постави висока цел пред "лъвовете" за предстоящите квалификации за Евро 2020. Вижте повече подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички