Робиньо ще продължи кариерата си в Турция


Робиньо ще продължи кариерата си в Турция
Снимка: Getty Images/Guliver

1380 0

Бившият нападател на Бразилия Робиньо ще продължи кариерата си в Турция. 33-годишният бразилец се договори със Сиваспор и утре се очаква да пристигне в Турция, за да подпише контракта си.

През ноември Робиньо бе осъден от съда в Милано на девет години затвор заради участие в групово изнасилване на албанска девойка заедно с още петима човека през 2013 г. Футболистът на свой ред отрича вината си и обжалва присъдата.

Съгласно версията на прокуратурата, груповото изнасилване е станало в дискотека в Милано през януари 2013 г., когато Робиньо бе футболист на Милан. Жертвата е албанска девойка. Тя се е запознала с нападателя в ресторант, където той е бил със съпругата си и петима приятели. 18-годишната девойка очевидно е привлякла вниманието и Робиньо е изпратил жена си до в къщи, а след това се е върнал с приятелите си за среща с момичето. Ситуацията обаче е станала доста опасна и от закачки е прераснала в групово изнасилване, поне според жалбата на жената, която е била подадена шест месеца след инцидента.

Италианската прокуратура настояваше за арест на футболиста, но съдията отклони това искане, тъй като Робиньо до момента нямаше криминални прояви.

Подобен случай с подозрения за изнасилване с негово участие обаче имаше и през 2009 г., когато Робиньо носеше фланелката на Манчестър Сити. Тогава нападателят бе оправдан.

Той стартира кариерата си в Сантос, после игра в Реал Мадрид, Манчестър Сити, Милан, Гуанчжоу Евъргранд и Атлетико Минейро. За националния отбор на Бразилия вкара 28 гола в 100 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички