Роберто Мартинес: Дузпата за Швейцария промени играта


Роберто Мартинес: Дузпата за Швейцария промени играта
Снимка: Guliver/GettyImages

1337 0

Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес прие философски тежката загуба от Швейцария с 2:5, която изпрати "кръстоносците" към финалите в Лигата на нациите за сметка на лидерите в световната ранглиста. Той смята, че отборът му е започнал чудесно срещата, но след това е решил, че си е свършил работата и не е могъл да отговори на настоятелните домакини.

"Започнахме мача чудесно с два бързи гола и напълно контролирахме срещата, отбеляза Мартинес пред официалния сайт на УЕФА. - Мисля, че това, което се случи днес, е напълно в природата на играта. За тях това бе като финал и те трябваше да хвърлят всичко в нападение, за да реагират. Дузпата при 2:0 за нас промени ситуацията. Започнахме да проявяваме колебания в защита и оставяхме много свободни пространства. При 2:1 трябваше отново да започнем да контролираме мача, но не успяхме. Разочароващо е", завърши испанецът.

БЕЛГИЙЦИТЕ БЯХА ПОСРЕЩНАТИ КАТО ГЕРОИ

Героят за "кръстоносците" Харис Сеферович, който реализира хеттрик, не скри радостта си от победата: "Проспахме първите 20 минути, но след това се представихме перфектно. Започнахме да играем футбол и отбелязахме пет страхотни гола".

Швейцария спечели групата с 9 точки, колкото има и Белгия, но с по-добри показатели от "червените дяволи". Исландия пък е последна с нула точки и отпада в дивизия "Б".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички