Край на зимния трансферен прозорец!


Край на зимния трансферен прозорец!
Снимка: принтскрийн

10273 0

Затвори зимният трансферен прозорец във водещите първенства в Европа!

Зимният трансферен прозорец на 2018 година приключи без драма в последните часове на последния ден, каквато е традицията. Една от най-очакваните сделки бе тройната размяна на играчи между Арсенал, Челси и Борусия (Дортмунд). Първо "артилеристите" обявиха привличането на Пиер-Емерик Обамеянг, а след това и останалите участници в най-голямата размяна на играчи през януари обявиха своите нови придобивки.

Зимният трансферен прозорец на 2018 година приключи без драма в последните часове на последния ден, каквато е традицията. Една от най-очакваните сделки бе тройната размяна на играчи между Арсенал, Челси и Борусия (Дортмунд). Първо "артилеристите" обявиха привличането на Пиер-Емерик Обамеянг, а след това и останалите участници в най-голямата размяна на играчи през януари обявиха своите нови придобивки.
Няколко часа, след като Обамеянг официално напусна Борусия, договор с клуба подписа Миши Батшуай. Той ще премине на "Сигнал Идуна Парк" под наем, като в договора му е заложена клауза за откупуване. За да си уреди Арсенал пък положителен край на сделката за Обамеянг, Арсен Венгер се съгласи да прати в Челси дългогодишния нападател на тима Оливие Жиру. "Сините" от Лондон се сдобиха и с друго ново попълнение- защитника на Рома Емерсон.
По-рано през месеца Манчестър Юнайтед надделя срещу Манчестър Сити за подписа на Алексис Санчес.  Като в сделката влезе и Хенрих Мхитарян, който ще играе под ръководството на Арсен Венгер. "Гражданите" пък от своя страна счупиха клубния си рекорд, привличайки за 65 млн. евро защитника на Атлетик Билбао Еймерик Лапорт.  В последния момент обаче пропаднаха преговорите с Лестър за Рияд Марез и така Хосеп Гуардиола не получи така желания офанзивен футболист. В Ливърпул голямата новина през януари бе напускането на Филипе Коутиньо в посока Барселона, но мърсисайдци не привлякоха негов заместник. "Червените" обаче счупиха рекорда за най-скъп защитник с привличането на Върджил ван Дайк от Саутхемтън за 75 млн. паунда.Зимният трансферен прозорец на 2018 година приключи без драма в последните часове на последния ден, каквато е традицията. Една от най-очакваните сделки бе тройната размяна на играчи между Арсенал, Челси и Борусия (Дортмунд). Първо "артилеристите" обявиха привличането на Пиер-Емерик Обамеянг, а след това и останалите участници в най-голямата размяна на играчи през януари обявиха своите нови придобивки.

Няколко часа, след като Обамеянг официално напусна Борусия, договор с клуба подписа Миши Батшуай. Той ще премине на "Сигнал Идуна Парк" под наем, като в договора му е заложена клауза за откупуване. За да си уреди Арсенал пък положителен край на сделката за Обамеянг, Арсен Венгер се съгласи да прати в Челси дългогодишния нападател на тима Оливие Жиру. "Сините" от Лондон се сдобиха и с друго ново попълнение - защитника на Рома Емерсон.

По-рано през месеца Манчестър Юнайтед надделя срещу Манчестър Сити за подписа на Алексис Санчес. Като в сделката влезе и Хенрих Мхитарян, който ще играе под ръководството на Арсен Венгер. "Гражданите" пък от своя страна счупиха клубния си рекорд, привличайки за 65 млн. евро защитника на Атлетик Билбао Еймерик Лапорт. В последния момент обаче пропаднаха преговорите с Лестър за Рияд Марез и така Хосеп Гуардиола не получи така желания офанзивен футболист. В Ливърпул голямата новина през януари бе напускането на Филипе Коутиньо в посока Барселона, но мърсисайдци не привлякоха негов заместник. "Червените" обаче счупиха рекорда за най-скъп защитник с привличането на Върджил ван Дайк от Саутхемтън за 75 млн. паунда.

Ето какво се случи от началото на деня:

01:00 КРАЙ НА ТРАНСФЕРНИЯ ПРОЗОРЕЦ!

00:55 часа Ливърпул преотстъпи Лазар Маркович на белгийския гранд Андерлехт до края на сезона

00:35 Хосеп Гуардиола потвърди, че Сити няма да привличе повече нови попълнения и че Марез остава играч на Лестър.

23:00 Нападателят на Лестър Ислам Слимани е минал медицински прегледи в Нюкасъл, твърди Sky Sports.

22:50 Суонси привлече  Андре Аю от Уест Хем срещу сума от 18 милиона паунда.

22:35 Елиаким Мангала е на базата на Евертън, където преминава медицински прегледи, за да премине под наем от Манчестър Сити.

21:30 Нападателят на Евертън Адемола Лукман ще играе под наем в Лайпциг до края на сезона.

20:15 Матийо Дебюши е играч на Сент Етиен, след като напусна Арсенал като свободен агент.

20:00 Елиаким Мангала се очаква да премине в Евртън под наем до края на деня. "Карамелите" няма да плащат сума за наема, но ще плаща пълната заплата на играча.

19:30 Окончателно - Марез остава в Лестър. Подробности тук!

19:15 Сделката за Миши Батшуай в Борусия Дортмунд се е осъществила буквално в последните секунди на трансферния пазар в Германия, който затвори в 19:00 часа българско време. В договора му няма клауза за откупуване.

19:00 Тройната въртележка е факт - Обамеянг в Арсенал, Батшуай в Борусия и Жиру в Челси! Подробности за последните двама четете тук!

18:44 - Един от най-добрите десни бекове във Франция - Лео Дюбоа, си уреди трансфер в Лион. Капитанът на Нант, който е един от обещаващите млади футболисти на "петлите", ще премине в Лион със свободен трансфер през лятото.

18:25 Барселона ще се опита да привлече защитника на Байерн (Мюнхен) Дейвид Алаба, информира "АС". Това ще стане през лятото, като клубът вижда в австрийския защитник идеален дългогодишен заместник на Жорди Алба.

18:15 В последните часове на прозореца Наполи се опита да се подсили в битката за титлата с ЮВентус. Сасуоло обаче отказа офертата от 25 милиона евро за Матео Политано.

18:10 Все още няма официално обявление, че Оливие Жиру е играч на Челси. Забавянето обаче е около документацията, сделката е факт за около 18 милиона паунда.

18:05 Новина от Левски - Спас Русев е предложил колосална сума на Станимир Стоилов, за да води "сините" Лично треньорът е поискал парите, а Русев е бил готов да ги плати. Вижте защо се е разпаднала сделката!

18:00 В последните часове ПСЖ и Интер активно се опитваха да стигнат до споразумение за Хавиер Пасторе. Агентът на играча обаче е отказал предложението на "нерадзурите" за договор и трансфер няма да има.

17:40 Лукас Моура е в Лондон, за да финализира трансфера си в Тотнъм. Сделката е 25 милиона паунда, но все още не е финализирана. Спекулира се, че причината е Неймар.

17:30 Sky Sports информира, че Манчестър Сити е отправил финална оферта за Марез. Тя е на обща стойност 65 милиона паунда, като включва определена сума и действащ играч на отбора. Неговото име, засега, не се разкрива.

17:20 Съотборниците на Рияд Марез в Лестър искат от ръководството да го пусне в Манчестър Сити. Те се чувстват предадени от факта, че е подал молба за трансфер за втори път в последните 6 месеца. Повече подробности четете тук.

17:00 Рома осъществи бърз трансфер. След като клубът продаде по-рано днес Емерсон на Челси, "вълците" взеха защитника на Спортинг Лисабон Джонатан Силва срещу 5 милиона евро. Официалното обявление се очаква в следващите два часа.

16:30 Арсенал не е приключил с трансферните дела? "Билд" информира, че "артилеристите" искат Макс Майер от Шалке 04. Сделка обаче изглежда няма да има, но лондончани ще преговарят с "кралскосините" за неговото привличане през лятото.

15:51 Севиля потвърди привличането под наем на играча на Евертън - Сандро Рамирес.

15:10 Ръководствата на Арсенал и Челси са постигнали договорка за трансфера на Оливие Жиру - 18 милиона паунда. 

15:00 Националният вратар Пламен Илиев е пред трансфер в най-големия клуб в Румъния - Стяуа (Букурещ). Новината бе потвърдена лично от собственика на гранда Джиджи Бекали.

14:45 Що се отнася до преминаването на Мауро Икарди в Реал Мадрид - сделката по всяка вероятност ще бъде сключена, но едва през лятото. В договора на Икарди има откупуваща клауза само по време на летния трансферен прозорец. Очаква се много натоварено лято за "белия балет", като Флорентино Перес планира обновяване на състава за 350 милиона евро.

14:30 Официално: Йозил подписа с Арсенал до 2021 година.

14:00 Миши Батшуай минава медицински прегледи в Борусия (Дортмунд)

13:45 Нападателят на Лестър Ислам Слимани ще премине в Нюкасъл.

13:30 ОФИЦИАЛНО: Обамеянг е играч на Арсенал. Подборности тук

13:00 Реал Мадрид иска Леандро Паредес от руския Зенит, но Матео Ковачич не иска да ходи в Русия като част от сделката.

12:30 Нападателят Самуел Ето'О остава в Турция, след като подписа за 2.5 г. с Коняспор.

12:00 "Билд" съобщи, че Месут Йозил е решил да преподпише с Арсенал

11:30 Челси привлече младия Емерсон от Рома

11:00 Хуан Мата преподписа за още един сезон с Манчестър Юнайтед, въпреки интереса на Интер

10:30 Защитникът на Борусия (Дортмунд) Марк Бартра се завърна в Испания. Той ще играе в Бетис до 2023 г.

10:00 Севиля взе под наем нападателя на Евертън Сандро Рамирес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички