Лука Модрич прекъсна ерата на Роналдо и Меси и грабна наградата Златна топка за 2018 година


Лука Модрич прекъсна ерата на Роналдо и Меси и грабна наградата Златна топка за 2018 година
Снимка: Getty Images/Guliver

14938 0

Хърватинът Лука Модрич спечели наградата Златна топка за 2018 година. По този начин играчът на Реал Мадрид сложи край на доминацията от цели 10 години, в които Кристиано Роналдо и Лионел Меси печелиха най-ценното индивидуално отличие във футбола.

През 2018 година капитанът на "шахматистите" изведе тима си до финал на Световното първенство по футбол 2018 в Русия. Освен това той вдигна и трофея от Шампионска лига за трети пореден път с "кралския клуб".

Триумфът на Модрич означава, че за 10-а поредна година играч от испанската Примера Дивисион печели отличието. Четвърти в подреждането остана Килиан Мбапе, третата позиция е за Антоан Гризман. Победителят от предишните две години Кристиано Роналдо остана на втора позиция. 

Първото отличие за вечерта бе трофеят "Копа". Той се връчва за първи път и се дава на най-добрия футболист до 21 години, а през 2018 година това е Килиан Мбапе.

Веднага след наградата "Копа", бяха обявени и играчите, които заемат 10-о, 9-о и 8-о място в класацията и това са Хари Кейн, Кевин де Бройне и Еден Азар съответно.

Рафаел Варан зае 7-ата позиция, а в подножието на Топ 3 останаха още Мохамед Салах (№6), Лионел Меси (№5).

Наградата Златна топка при жените отиде в ръцете на Ада Хегерберг. Талантливата футболистка играе за френския Лион и родината си Норвегия, като посвети приза на младите момичета по целия свят.

Разпределение на позиции между №20 и №10:

20:24 часа - Нголо Канте заема 11-о място.

20:10 - Неймар е на 12-о място.

20:08 - Луис Суарес е под №13.

20:00 часа - Тибо Куртоа е на 14-а позиция, като е най-високо класираният вратар.

19:34 часа - Пол Погба е на 15-а позиция в крайното класиране.

19:33 часа - 16-ата позиция е за Серхио Агуеро.

19:32 часа - Гарет Бейл и Карим Бензема делят 17 позиция.

19:30 часа - От УЕФА обявиха, че Роберто Фирмино, Иван Ракитич и Серхио Рамос заемат 19-а позиция в класирането.

Преди церемонията

Капитанът на Хърватия и вицесветовен шампион Лука Модрич е големият фаворит според букмейкърите за спечелването на Златна топка. През миналия сезон той намери най-добрата си форма, като помогна на "шахматистите" да стигнат до финал на Световното първенство в Русия. Няколко месеца по-рано изигра редица силни мачове и за Реал Мадрид, с който вдигна трофея от Шампионска лига за трета поредна година.

Сред фаворитите попадат и двама французи. Рафаел Варан е считан за основната конкуренция на Модрич, тъй като спечели не само Шампионска лига, но и световната титла през лятото с "петлите". Антоан Гризман пък може да се похвали и с отличие от втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

L`EQUIPE РАЗКРИ ФИНАЛИСТИТЕ ЗА ЗЛАТНАТА ТОПКА В ЛЮБОПИТНО ВИДЕО

Няма как да не обърнем внимание и на младата звезда на ПСЖ и френския футбол Килиан Мбапе. През миналата година той и тимът му обраха трофеите във Франция, но не успяха да се представят подобаващо в Европа, което вероятно ще се окаже причината той да не попадне в Топ 3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички