Мъчна победа прати Реал Мадрид на финал


Мъчна победа прати Реал Мадрид на финал
Снимка: Getty Images/Gulliver

1694 0

Реал Мадрид постигна не особено убедителна победа срещу отбора на Ал Джазира с 1:2 и се класира на финала на Световното клубно първенство. "Кралския клуб" ще играе на финала срещу Гремио. Тимът от Обединените арабски емирства поведе в резултата в 40' с гол на Ромариньо. Попадения на Кристиано Роналдо в 53' и Гарет Бейл в 81' обаче класираха отбора на финала.

Без изненада Реал Мадрид бе отборът, който доминираше на терена още в началото и пропуснаха куп голови възможности. В 8' Модрич стреля много опасно, но стражът на Ал Джазира изби топката в дясната греда. В 30' Каземиро прати топката в мрежата, но минути, след като бе принзнат голът, съдията го отмени. След бурно недоволство на домакините, арбитърът поиска видеоповторение, след което реши да отсъди засада. Тя бе не на Каземиро, а на Бензема, който бе повлиял на играта. Само 10-ина минути след това положение, Ал Джазира сътвори сензацията като поведе в резултата. Бусуфа подаде наляво към Ромариньо, който преодоля Варан и насочи топката към далечния ъгъл за 1:0.

Втората част започна с нов гол във вратата на Навас, но отново след видеоповторение съдията отмени попадението, тъй като Бусуфа е бил в положение на засада. Две минути по-късно защитата на Ал Джазира сбърка, като остави Кристиано абсолютно сам в наказателното поле и той с безмилостен удар точно до греда по диагонала изравни резултата. С това попадение изглежда, че свършиха и силите на домакините да се противопоставят и да направят нещо по-голямо. След още няколко изпуснати шанса за "белия балет" в 81' влезлият като резерва Гарет Бейл направи резултата 1:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички