Когато "Бернабеу" се изправи на крака, за да се преклони пред магията на Роналдиньо (ВИДЕО)


Когато "Бернабеу" се изправи на крака, за да се преклони пред магията на Роналдиньо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4146 0

Днес стана ясно, че един от най-великите и успешни футболисти на нашето време Роналдиньо е сложил край на кариерата си. Той изигра последния си официален мач през 2015 година, като от тогава взима участие редовно в глаготворителни срещи.

Неговият брат и агент обяви днес, че след края на световното първенство почти сигурно бразилецът ще направи прощален мач, в който вероятно ще участва националния отбор на Бразилия, както и приятели на Роналдиньо.

Един от най-запомнящите се мигове от кариерата на бразилеца е свързан с престоя му в Барселона. Тогавашната 10-ка на каталунците получи огромен подарък, който никой футболист на "блаугранас" никога не е получавал и едва ли някога ще получи. Става въпрос за "онези" аплодисменти на "Сантяго Бернабеу", на стадиона на големия съперник Реал Мадрид, които техничарят получи при победата на своя тим с 0:3 през 2005 година.

В началото на кариерата мнозина сравняваха Роналдиньо с новата звезда на тима Лионел Меси, но в момента аржентинецът е далеч пред бразилския си колега що се отнася до любов от феновете и спечелени отличия. Защо обаче Меси никога няма да получи аплодисментите на "Сантяго Бернабеу" може да видите в тази статия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички