Хлапашки грешки донесоха победата на Аякс в първия 1/2-финал на Лига Европа (ВИДЕО)


Хлапашки грешки донесоха победата на Аякс в първия 1/2-финал на Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1429 0

Отборът на Аякс постигна категорична победа над Лион в първия 1/2-финал от втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа. Холандският тим се наложи с 4:1 над "хлапетата" на своя "Йохан Кройф Арена" и гледа оптимистично към финала на надпреварата.

Срещата започна с видимо надмощие на френския тим, като до 20' те изпуснаха няколко чисти голови положения пред Онана. В средата на частта обаче домакините излезнаха от половината си и наложиха свое темпо, което даде резултат. Траоре откри след центриране от пряк свободен удар в 25'. След още 9' бившият играч на Челси спечели въздушен двубой и подаде към колегата си в предни позиции Долберг, който останал очи в очи с Лопес не сгреши - 2:0.

Втората част започна силно за Аякс и само 4' след подновяването на играта те вкараха и трети гол. Автор на попадението бе Йонес, който се възползва от добро извеждане в наказателното поле. И при трите попадения се забелязаха грешки в редиците на френския тим, които им костваха много.

25' преди края на срещата Валбуена намали за 3:1, след като бе оставен непокрит в наказателното поле и без проблем насочи топката неспасяемо за Онана. Това обаче само раздразни домакините, които 6' по-късно възстановиха аванса си от 3 гола, след като Траоре бе най-съобразителен при центриране в наказателното поле. И при тази ситуация се забеляза неразбирателство между двойката централни защитници, които позволиха на 9-ката на домакините да се разпише. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички