Bet365 спечели битката за лиценз на първа инстанция


Bet365 спечели битката за лиценз на първа инстанция

5206 0

Популярният в цял свят онлайн букмейкър постигна пълне успех и в трите си жалби пред Софийския административен съд относно решенията на Държавната комисия по хазарта (ДХК) за отнемане на лиценз за опериране на българския пазар. Присъдите обаче подлежат на обжалване пред Върховния административен съд (ВАС).

Първата жалба на Хилсайд (Ню Медия Малта) Лимитид т.е. на бетинг компанията, която държи марката Bet365, беше относно отказ на ДХК да организира онлайн хазартни игри със залагания върху случайни събития и със залагания, свързани с познаване на факти. Втората жалба беше заради отказ да бъде лицензиран букмейкърът, за да организира онлайн хазартни игри в игрално казино. Третата жалба касаеше организиране на онлайн хазартни игри със залагания върху резултатите от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета. И за трите дела ДХК е осъдена да плати по 50 лева съдебни разноски, т.е. общата сума е 150 лева.

При налагането на санкцията е приложен дискриминационен подход, защото при еднакви обстоятелства, изходни условия и процедура за лицензиране, са издадени лицензи на компании за онлайн залагания като Efbet, Pokerstar и Betfair е отказан лиценз на bet365, гласеше основният аргумент в защитата на букмейкъра. От ДХК пък се оправдаха за решението си да не дадат лиценз, тъй като след наложена забрана за достъп от български IP-та можело да се стигне до сайта на bet365. Всеизвестна информация е, че до сайтовете на който и да е блокиран за територията на България букмейкър може да се стигне с просто търсене през Google, тъй като непрекъснато се отварят огледални сайтове за достъп от хакери.

На сайта на Държавната комисия по хазарта (ДХК) Хилсайд (Ню Медия Малта) Лимитид вече е в списъка с компании, за които доставчиците на интернет услуги са длъжни да не ограничават достъпа на територията на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички