19-годишен словенец вкара невероятен гол в стил "Марко ван Бастен" (ВИДЕО)


19-годишен словенец вкара невероятен гол в стил "Марко ван Бастен" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

15331 0

Късно снощи (27 септември) Швеция и Словения завършиха 1:1 в последен мач от Група 4 на Лига "B" в турнира Лига на нациите.

Шведите останаха на последното 4-о място с актив от четири точки и от следващото издание на надпреварата ще се подвизават в долната Лига "С". Словенците са трети в крайното класиране със сбор от 6 пункта, а групата бе спечелена от Сърбия (13). На втора позиция финишира Норвегия (10).

Гостите откриха резултата в 28-ата минута чрез 19-годишния Бенямин Шешко, който вкара гол-близнак на този на легендарния нидерландец Марко ван Бастен от финала на Европейското първенство през 1988 година!

Тогава "лалето" отбеляза за 2:0 срещу СССР, засичайки топката от воле от малък ъгъл. Нещо подобно направи и Шешко, само че от другата страна на вратата и с левия си крак... В 42-ата минута Емил Форсберг изравни за 1:1, но зрелищният гол на Бенямин категорично "обра точките" във вторник вечер.

В долните 2 видеа ще видите първо изпълнението на Ван Бастен, а след него и това на Шешко, който играе за Ред Бул Залцбург на клубно ниво:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички